SEVILJA GAZDUJE LIGOM EVROPE: Baka srušio Dnjepar i odveo Špance u LŠ! Umalo tragedija na terenu! (FOTO) (VIDEO)

Pobedom protiv Dnjepra rezultzatom 3:2, Andalužani uspeli da odbrane trofej osvojen prošle godine * Bolničari spasili vezistu Ukrajinaca Mateusa koji je u 87. minutu neočekivano pao na travu

  • 2
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Trofej je morao da uzme jedan klub, ali je velika šteta što oba nisu mogla da se plasiraju u Ligu šampiona pošto su Dnjepar i Sevilja to sasvim sigurno zaslužili fenomenalnim fudbalom u finalu Lige Evrope. Ipak, španski tim je imao Karlosa Baku i uspeo je da odbrani ono što je osvojio prošle godine, s tim da su sada nagrađeni i direktnim plasmanom u najelitnije fudbalsko takmičenje - 3:2 (2:2).

Baka je najpre je asistirao Krihovjaku za izjednačenje u 28. minutu. Tri minuta kasnije je preokrenuo rezultat, da bi u 72. minutu izašao sam ispred Bojka i doneo trofej Sevilji. Golove za Dnjepar postigli su Kalinić u 7. i Rotan u 44. minutu. Ipak, senku na ovaj fenomenalan meč mogla je da baci tragična scena iz 87. minuta kada se vezista Dnjepra Mateus stropoštao na travu. U tom momentu usledio je tajac na stadionu, ali je Brazilac došao sebi.

Ni najveći optimisti nisu mogli da sanjaju da će Dnjepar i Sevilja navijačima priuštiti ovakav fudbal u Varšavi. Pogotovo što je ukrajinska ekipa poznata kao ''tvrd orah''. Međutim, primili su dva gola za poluvreme, ukupno tri, što je više nego na poslednja četiri meča u LE gde im je samo Napoli tresao mrežu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja nije imalo lek za fenomenalnog Baku. Dva gola i asistencija za kolumbijskog napadača koji je u finišu mogao i do het-trika. Bio je to njegov četvrti gol u poslednjih šest mečeva, s tim da je zabeležio i tri asistencije.

Sevilja je četvrti put u istoriji osvojila ovo takmičenje, ali finale u Varšavi je očajno počelo za njih. Prvi šut Dnjepra u okvir gola završio je iza leđa Serhija Rika. Mateus se iskrao sa desne strane i spojio Kalinića s golom. Posle Bobana i Marjanovića, Kalinić je postao treći Hrvat koji je tresao mreže u finalima evropskih kupova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nisu Španci posustali ni posle primljenog gola, jer su za samo tri minuta preokrenuli rezultat. Najpre je Krihovjak iskoristio asistenciju Bake, da bi pomenuti napadač nedugo zatim zaobišao Bojka i povisio na 2:1. Tek tada je Dnjipro došao sebi, a nešto agilniji pristup krunisali su u 44. minutu.

Faul na 22 metra od gola nije trebao odbrani Sevilje, jer je Ruslan Rotan efektno tukao iz slobodnog udarca. Pritom je imao pomoć u vidu Kalinića koji je praktično razgrnuo živi zid. Mnoge je tada ovo finale podsetilo na ono iz 2001. kada su na meču Liverpul - Alaves viđena takođe četiri gola. Samo je u finalu 1962. i 1981. godine viđeno više golova za poluvreme - pet.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prizivali su Ukrajinci na pauzi i tradiciju koja kaže da je Dnjepar slavio na šest od sedam mečeva kada su postigli prvi gol. I imali su nekoliko poluprilika u nastavku, ali je Sevilja uspela prva da stigne do gola koji znači i trofej.

DNJEPAR - SEVILJA 2:3

(Kalinić 6, Rotan 44 - Krihovjak 28, Baka 31, 72)

Dnjepar: Bojko, Fedecki, Daglas, Čeberjačko, Leo Matos, Kankava (Skakov 85), Fedorčuk (Bezus 68), Mateus, Rotan, Konopljanka, Kalinić (Seleznjov 78).

Sevilja: Serhio Riko, Danijel Kariso, Kolodzjejčak,Tremulinas, Embija. Krihovjak, Vidal, Banega (Ibora 89), Rejes (Koke 58), Vitolo, Baka (Gameiro 82).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wlada

    27. maj 2015 | 20:27

    Dobar ce mec da bude...hladim dvolitarku i kiki riki je tu :) navijam za dosta golova :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA