TERZIĆ: Da nismo prodali Jovića FIFA bi nas izbacila iz lige!

Generalni direktor crveno-belih detaljno opisao kako je klub prodao svoju "zlatnu koku" i zašto je to morao da učini

  • 22

Zvezdan Terzić je pre nekoliko dana stisnuo zube i priznao da je Crvena zvezda prodala prava na svog najtalentovanijeg igrača Luku Jovića. Mladi napadač je prodat za 1.400.000 evra u procentima iz nekoliko delova i crveno-beli, iako imaju i dalje manji procenat vlasništva nad njim ne mogu više da odlučuju o njegovom transferu, a teško i da će dobiti još neki novac.

Sve to je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod navijača Crvene zvezde, čega je svestan i generalni direktor kluba, koji je odlučio da, za beogradske medije, progovori o svim detaljima vezanim za prodaju jednog od najvećih bisera srpskog fudbala, kao i o tome zašto je takav korak učinjen.

- Moralo smo to da uradimo. U oktobru nam je trebalo 460.000 evra da bismo izbegli da nas FIFA zbog dugovanja izbaci u niži rang. Dugovi su samo stizali na naplatu i nismo imali izvore sredstava da ih izmirimo. Upozoravao sam da bi bilo šteta da to učinimo, kao što bi bilo šteta i u slučaju Marka Grujića, ali smo na taj način izbegli da nas presuda FIFA izbaci u niži rang - rekao je Terzić i dodao:

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Drugi deo ekonomskih prava na njega smo prodali u februaru. Luka u tom trenutku nije uopšte davao golove, a da smo to nekako izbegli za par godina bismo od njega zaradili 15-20 miliona.

U praksi ovo znači da bi Jović već ovog leta mogao da napusti klub, što je potvrdio i sam generalni direktor crveno-belih, ali on najavljuje da će rukovodstvo sve učiniti da ga zadrži bar još godinu dana na Marakani.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Uradićemo sve da ga zadržimo još godinu dana, ali naše odluke diktira finansijska situacija i tržišni uslovi. Hteo bih da se zna da nisam ja lično prodao Luku Jovića. Ta odluka je donesena od strane Upravnog odbora kluba, a ja ih samo realizujem. Pre godinu dana Jović, Grujić, Ristić, Jovanović nisu bili prvotimci. Znali smo da im je tržišna cena 5 miliona evra, da svaki vredi 1,5 miliona evra i mnogi su me molili da ih prodam, ali niko se nije interesovao - rekao je Terzić potvrdivši da se oko Jovića Zvezda više ništa ne pita.

- Mi nemamo pravo više da prodamo nijedan njegov procenat, ali učinićemo sve da on i ostali ostanu u klubu. Za Grujića nema ponuda, kao ni za Rajkovića. Upravni odbor je doneo odluku da u sklopu popune budžeta, koji iznosi 5 miliona evra, dva miliona dođu od prodaje igrača. Naš cilj je da se ukupni dug smanji na 40 miliona evra i moramo da se racionalno ponašamo - kazao je Zvezdin generalni direktor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    29. maj 2015 | 08:04

    Nije problem sto je prodat, nego zasto budzasto i koliko se vi sa tim agencijama ugradjujete. ..to je problem. Sto najveci deo para zavrsi u vasim dzepovima. ..njega ce agencija ili zahavi ko vec prodati za deset miliona. ..pravite navijace budalama.cirkuzanti. ..pa nebi vi bili bogati da niste unistili privredu, sport, ma sve

  • Limenka u konzervi!

    29. maj 2015 | 07:14

    Sve prodaj,kupi 11 ovaca da ima ko da pase travu na stadionu!

  • Danijel Delije Sever

    29. maj 2015 | 08:15

    Jao bre ne mogu vise da citam ovo! Brat Dzoni M. Je lepo upozoravao kad su ga sutnuli iz Zvezde!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA