Bratska svađa na Maksimiru: Mamići u klinču zbog izmene!

Prvi čovek Dinama iz lože morao da reaguje posle odluke njegovog brata Zorana da umesto Ognjena Vukojevića, koji se opraštao od navijača, u igru uvede rezervnog golmana

  • 3
Zdravko Mamić

Foto: Telegraf

Zagrebački Dinamo je desetom uzastopnom titulom prvaka Hrvatske potvrdio apsolutnu nadmoć u protekloj deceniji u domaćoj konkurenciji, a u tek završenoj sezoni uspeo je da uradi što do sada nije.

 

Završio je prvenstvo bez poraza!

 

Trijumfom u poslednjem kolu protiv Rijeke, rezultatom 4:0, "modri" su stavili tačku na fenomenalnu sezonu, ali je taj meč, odigran na Maksimiru, obeležio i sukob braće Mamić, prvog čoveka kluba Zdravka i trenera Zorana!

 

Naime, do prepirke je došlo kada je Zoran umesto Ognjena Vukojevića, u igru želeo da uvede trećeg gomana Mikulića, što se nije dopalo nikome na stadionu, jer je Vukojević trebalo da se oprosti od navijača, pošto ide u bečku Austriju.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Publika je odmah počela da skandira "Ogi, Ogi", ali Zoran Mamić nije menjao odluku. Tada je reagovao Zdravko i iz lože mahao bratu da uvede Vukojevića. Situacija je bila vrlo konfuzna jer se Vukojević već skinuo i mahao navijačima. Trener ga je onda ipak nevoljno uveo u igru, ali i napustio klupu, te otišao u svlačionicu, što je razljutilo Zdravka koji mu je još nešto dobacivao iz lože.

 

Zoran Mamić je bio toliko ljut da nije došao ni na dodelu medalja, a ni na konferenciju...

 

- Devet minuta sam ga tražio po hodnicima. Videli smo se, sve smo rekli u jednoj rečenici. Pitao sam ga možemo li iz toga izaći još jači, Zoran je rekao da možemo. I to je bilo to - rekao je Zdravko i dodao:

 

- Za Zorana imam puno razumevanja, ali i solidarnosti. On je kao niko do sada u istoriji kluba ugradio celoga sebe u "projekat Dinamo", ovo mu je 19. trofej u poslednjih 10 godina. Osvajao ih je kao kapiten, kao sportski direktor, pa sada kao trener. I to ne smemo zaboraviti. Ponosan sam na njega kao na Dinamovca, ali i brata. On ostaje trener Dinama! U ime porodice, pokojnoga oca, moje majke, brata Stojka, rodbine i familije, zahvaljujem mu na proteklih 10 godina. I svemu što je dao za Dinamo.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ноле

    30. maj 2015 | 21:20

    Сигурно да Мамић воли паре али чини ми се да су прошле године добили неку лову од УЕФА јер су им клупске финансије биле беспрекорне ! Што се региона тиче Мамић је тата !

  • SAVA

    30. maj 2015 | 12:39

    Kad je lova u pitanju ni brat brata vise nepoznaje. Koja gadna demokracija vlada svetom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA