TOLE NIJE PODRŽAO BLATERA: Karadžić po Platinijevom nalogu glasao za jordanskog princa!

Iako se očekivalo da predsednik FSS zaokruži na izborima za predsednika FIFA ime Švajcarca, on je zaokružio njegovog protiv kandidata

  • 17

Sep Blater je dobio novi mandat u FIFA. Švajcarac je po peti put izabran za predsednika Svetske fudbalske organizacije nakon što je njegov jedini konkurent jordanski pric Ali bin Al Huseini odlučio da se povuče posle prvog kruga glasanja. Kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije među glasačima je bio i Tomislav Karadžić koji je doneo pomalo iznenađujuću odluku i uskratio podršku Blateru.

NI SKANDAL MU NE MOŽE NIŠTA: Blater ponovo predsednik FIFA! (FOTO)

KOGA LI JE ZAOKRUŽIO? Karadžić glasao na Kongresu FIFA! (FOTO)

Dosta neočekivano, kako prenosi "Informer", postupio je prvi čovek srpskog fudbala koji je prethodnih godina bio u odličnim odnosima sa Sepom Blaterom, ali je sada ipak svoj glas dao princu Al Huseiniju. Razlog za ovakvo njegovo glasanje dolazi iz UEFA, tačnije od predsednika te organizacije Mišela Platinija koji je tražio da savezi evropskih država budu jedinstveni i podrže Blaterovog protivnika.

Fifa, Uefa, Fss, Fudbalski Savez Srbije, Sep Blater, Sepa Blatter, Joseph S. Blatter,Tomislav Karadžić Foto: Marko Todorović

- Imali smo sastanak pre podne, nekoliko sati pre glasanja i Platini jeste tražio da budemo jedninstveni i objasnio da je svima u interesu da se glasa da na čelo FIFA dođe princ Al Huseini. Na kraju sastanka je bio dogovor da o tome javno govori jedino Platini - kratko je za Informer prokomentarisao generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Pre glasanja je nekako javnost u Srbiji dobijala signale da će podrška Sepu Blateru za peti mandat biti neizostavna, ali je očigledno da su na kraju u našoj fudbalskoj organizaciji procenili da je UEFA mnogo važnija, jer smo pod njenim direktnim patronatom i od nje dobijamo različite vrste novčane pomoći u projektima poboljšanja nacionalne infrastrukture...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    30. maj 2015 | 01:29

    Vezi konja kde ti gazda kaze!

  • Kosovska Mitrovica

    30. maj 2015 | 02:23

    Kratko, najkrace: Tole, odlazi!!! Jos jedan u nizu razloga da matori govornik neistine, kakav je subotucki veleposednik, odleprsa iz svoje fotelje! Idi, ne cekaj sudbinu mnogih kolega diktatora!

  • Rale

    30. maj 2015 | 08:53

    Kao i uvek Karadzic je na pogresnoj strani.Covek je nesposoban

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA