Gaskeov hvalospev o Novaku će vam pojasniti zašto je Đoković noćna mora za protivnike!

Francuski teniser je iscrpno govorio šta je to što našeg igrača čini jednim od najboljih u istoriji tenisa

  • 15

Realno gledano, Rišar  Gaske nije imao šanse protiv Novaka Đokovića u osmini finala Rolan Garosa, jer je naš teniser posle sporijeg početka preuzeo stvari u svoje ruke i diktirao tok meča.

Ovaj Francuz je često hvalio Đokovića kada je u pitanju stil igre, a to je uradio i posle ubedljivog 11. poraza od Srbina u međusobnim okršajima.

VREME JE ZA TENISKI KLASIK: Nole i Nadal se sastaju u četvrtfinalu Rolan Garosa! (FOTO) (VIDEO)

- Nije svetski broj jedan tek tako. Nije me to doduše obeshrabrilo. On je prosto jači, nema tu šta da se doda. Igrao je bolje, isto tako reternirao, udarao po loptici. Pokušao sam, držao sam se dva sata. Mogao sam više gemova da osvojim, ali nisam uspeo. Njegove loptice putuju tako čudno, ima specifičan ritern, a pritom trči svuda. Loptice su se vraćale kao da smo igrali ping-pong - počeo je Gaske izlaganje.

Na pitanje novinara šta je to što je najteže protivnicima kad na drugoj strani imaju Đokovića, Francuz je kao iz topa rekao:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Način na koji udara lopticu, i tačka. Nikada ne pošalje neutralnu loptu, i to je užasno. Udara perfektno. Rano izlazi na loptu, i šalje ih brzo i nemate mnogo vremena da se organizujete. On je jedini igrač koji vam ostavlja tako malo vremena da reagujete.

Na ceo ovaj hvalospev, usledilo je pitanje: da li je Đoković najbolji igrač protiv kog si igrao?

- Zaista je izuzetan. Ne mogu vam reći da je bolji nego ranije, ali je sigurno da ima više samopouzdanja. Izgubio je dva meča od početka sezone. Stvarno je neverovatan i tenis je doveo do perfekcije, riternira kao da igra stoni tenis. On je sigurno jedan od najboljih igrača svih vremena.

Gaske će sa tribina gledati meč četvrtfinala - klasik između Đokovića i Nadala.

- Biće ludo četvrtfinale, obojica su monstrouzni. Možda je Novak nekom favorit, ali je Rafa ovo osvajao devet puta... ono što je sigurno je da ću ja biti na tribinama. Biće ogroman meč, a tek je četvrtfinale, što je ludo - zaključio je Rišar Gaske.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA