Ovo je jedini meč na Rolan Garosu koji je Nadal izgubio! (VIDEO)

Jedini neuspeh koji je Rafa imao na pariskoj šljaci bio je 2009. godine

  • 0

Žreb na Rolan Garosu odredio je da se dvojica vrhunskih tenisera, koji su u Parizu priređivali neverovatne mečeve, sretnu ove godine ni manje ni više nego u četvrtfinalu.

Tome je dosta doprineo i trenutni plasman Rafaela Nadala (7. na ATP listi), koji je apsolutni vladar pariskog gren slema, koji je osvajao čak devet puta.

Novak Đoković i Nadal igraće po sedmi put na Rolan Garosu, a poslednji put su u četvrtfinalu igrali 2006. godine, kada je Nole predao meč nakon sva seta (6:4, 6:4). Nakon toga su njih dvojica igrali isključivo polufinala i finala.

- Možete da pišete šta hoćete, ali to nije meč godine. Mečevi godine su finala, a ne četvrtfinala. Neće to biti duel godine. Ko pobedi neće biti šampion Rolan Garosa, plasiraće se u polufinale i čekaju ga još dva teška meča. Naravno, biće ovo najteže četvrtfinale koje sam igrao u Parizu, biće to poseban duel. Ali, ponavljam, neće to biti finale, nego četvrtfinale - poručio je Nadal.

- Biće to moj najveći izazov do sada na šljaci. Veoma sam uzbuđen, očekujem odličan meč. Nije normalno da se sastajemo već u četvrtfinalu, ali takav je bio žreb i prihvatam izazov - rekao je Đoković.

Jedini poraz koji Nadal ima na Roan Garosu jeste iz 2009. godine, kada ga je savladao Robin Soderling, Šveđanin kom je nedugo posle karijeru prekinuo virus mononukleoze.

Da li će Đoković uspeti da konačno pobedi Nadala na ovom gren slemu?

Ovo je TAJ Rolan Garos za Noleta: Iskustva Federera i Agasija najavljuju Đokovićevu titulu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA