Anin šampionski ples u Parizu za prvo gren slem polufinale posle 7 godina (FOTO)

Ana Ivanović lako izašla na kraj sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom - 2:0, a za plasman u finale će se boriti protiv Lucije Šafarove

  • 11

Prvi put posle sedam godina, najboja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale jednog gren slem turnira pošto je u četvrtfinalu Rolan Garosa bila bolja od Ukrajinke Eline Svitoline rezultatom 6:3, 6:2.

Tokom čitavog meča Ana je igrala kao u transu i nijednog momenta nije dozvolila protivnici da ozbiljnije zapreti. Jurila je Ukrajinka Ivanovićevu i u prvom i u drugom setu, nakon što je Ana dolazila do ranih brejkova, ali je i sedmi put potpisala kapitulaciju u isto toliko mečeva.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nošena velikom podrškom sa tribina, na kojima se ponovo našao njen dečko Bastijan Švajnštajger, Ana se s lakoćom kretala po pariskoj šljaci. Samo na početku prvog i drugog seta nije bila sigurna na svoj servis. U prvom je ceh platila brejkom protivnice koji je odmah vratila, dok je maratonski drugi gem drugog seta pripao Ani.

Upravo to je i bio pokazatelj da će Srpkinja uzdignute glave izaći iz ovog meča, u kom je četiri puta uzela servis protivnici, a u narednom će je čekati Lucija Šafarova koja je sa 7:6, 6:3 dobila Muguruzovu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Napredujem, popravila sam mnoge strvari. I te kako sam zadovoljna što sam u polufinalu. Ovo je za mene magičan grad. Jedva sam čekala da dođem, publika je fantastična - rekla je Ana nakon duela sa Ukrajinkom i dodala:

- Sjajno sam se osećala u ovom meču. Igrati četvrtfinale je odličan posao za mene i prezadovoljna sam što sam otišla u narednu rundu. Međutim, sledi još mnogo napornog rada.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ana nije mogla da poželi bolji start u ovom četvrtfinalnom duelu. Iako je bila nesigurna na svoj servis, uspela je da povede 1:0, a zatim i da uzme brejk protivnici koja je imala 40:30. Međutim, duplom servis greškom Ane Ukrajinka je uspela da vrati brejk - 2:1.

Švajni je opet tu, ali šta je to promenio za ovaj meč Ane Ivanović? (FOTO)

To je bio trenutni bljesak Svitoline jer je u četvrtom gemu viđen novi Anin brejk za 3:1, da bi Srpkinja potom asom osvojila i svoj prvi servis u ovom duelu - 4:1. Bila je Ana na korak da i treći put uzastopno uzme brejk Svitolini. Vodila je 30:15, ali je Ukrajinka smanjila na 4:2.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Usledila je mala kriza u igri Srpkinje što je Svitolina iskoristila da dođe do brejk lopte. Ipak, tu se zaustavila pošto je Ana smogla snage da uzme svoj peti gem i to sjajnim volejom koji je hvatala u vazduhu - 5:2. Sjajnim ''drop šotom'' Ana je stigla do 40:0 i prve set lopte koji je uspela da iskoristi - 6:3.

Ukrajinka ni na početku drugog seta nije uspela da se odbrani od Ane koja je sjajnim volejom na mreži došla do brejka (1:0). Dobru igru u prvom gemu Srpkinja je mogla da upropasti u drugom, kada je Svitolina dobila dve brejk lopte. Međutim, na semaforu je stajalo 2:0 za Srpkinju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bila je Svitolina blizu brejka u četvrtom gemu, nakon što je bila sigurna na svoj servis. U dva navrata stajalo je 40:40, kada je Ana sjajnom dijagonalom i servisom stigla do 3:1. Novi brejk srpske teniserke usledio je u osmom gemu kada je sa dva vinera stigla do 5:2 i šanse da servira za meč. Prilika koju nije propustila - 6:2.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA