SRBIJA VELIKA ZA MALI: Dali smo dva, a mogli smo još pet!

Srpska reprezentacija odigrala sjajan meč u drugom kolu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina

  • 9

Reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina, pružila je izvanredu partiju u drugom meču Svetskog prvenstva na Novom Zelandu i potpuno zasluženo savladala Mali rezultatom 2:0!

Strelci za tim koji sa klupe vodi selektor Veljko Paunović bili su Sergej Milinković-Savić u 27. minutu iz slobodnog udarca i rezervista Staniša Mandić, napadač Čukaričkog, u 74. minutu, čime je naš tim stavio tačku na fenomenalno izdanje u meču u kome je dominantno nadigrao protivnika.

Koliko su naši igrači kreirali šansi, i to onih iz kategorije idealnih, za neverovati je da su postigli samo dva gola. A oba su bila priča za sebe.

Pred poslednje kolo, situacija u grupi D je potpuno neizvesna, jer sada sva četiri tima imaju po tri boda! Plasman u nokaut fazu, podsetimo, obezbediće dve najbolje drugoplasirane selekcije i četiri najbolje trećeplasirane iz šest grupa.

Foto: Twitter/@Vpaunovic Foto: Twitter/@Vpaunovic

GOLČINA: Pogledajte kako je mladi Srbin iz slobodnjaka prevario ceo tim Malija! (VIDEO)

Srbija se u poslednjem kolu sastaje sa Meksikom, koji je u 2. kolu savladao Urugvaj (2:1), i u nekim varijantama i sa bodom će osigurati plasman u drugu fazu takmičenja.

Od prvog sudijskog zvižduka naši fudbaleri, silno motivisani da se iskupe za kiks poraz od Urugvaja, visokim presingom su potpuno razbili koncepciju igre afričkog tima i kako je vreme odmicalo stezali obruč oko gola protivnika. U jeku najveće inicijative Živković, Maksimović, Gaćinović i družina nisu uspeli da postignu gol uprkos nekoliko zaista povoljnih šansi, ali je sve došlo na svoje mesto kada je stvar u svoje ruke uzeo Sergej Milinković-Savić.

Najbolji igrač našeg tima danas, hiriruški preciznim udarcem iz slobodonog udarca, i to kroz rupu u živom zidu, gde su se nalazili igrači Srbije, savladao je golmana Malija i krunisao našu dominaciju u prvom poluvremenu.

Zicer Šaponjića na isteku prvog dela igre, kada je potpuno sam, glavom, promašio gol sa pet metara, bio je uvod u novi ofanzivni talas Srbije u drugom poluvremenu.

Slobodnjak Milinković-Savića, pa stativa Gaćinovića i još nekoliko opasnih naleta, srećom, nisu bili kažnjeni na drugoj strani. Paunović je u tom periodu povukao mudar potez. Umesto Šaponjića, koji se još golgeterski "traži" u reprezentaciji, uveo je kuražnog Stanišu Mandića, a ovaj već u prvom kontaktu sa loptom istu smestio u gol! Za mat Maliju!

Pogotku Srbije prethodila je akcija kao iz udžbenika u čijoj je završnici Antonov bukvalno "spojio" Mandića sa golom, a ovaj samo postavio kopačku i skrenuo je u mrežu.

Rezultati 2. kola, grupa D:

Meksiko - Urugvaj 2:1

Srbija - Mali 2:0

TABELA: Mali 3 (+1), Srbija 3 (+1), Urugvaj 3 (0), Meksiko 3 (-1).

Parovi poslednjeg kola (6. jun):

Srbija - Meksiko (06.00)

Mali - Urugvaj (06.00)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oci ogledalo duse

    3. jun 2015 | 10:53

    Svaka cast momci,vi ste ponos nacije,vi ste ponos Srbije,a ne one babeterine koje i nas i sebe brukaju gde stignu...Samo napred svim srcem pa sta bude bude!!!!

  • Zoks

    3. jun 2015 | 10:43

    Vosini igraci.

  • Alex Banja Luka / Sydney

    3. jun 2015 | 12:03

    Paunovic je majstor...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA