Sve što bi trebalo da znate o duelu Đokovića i Marija!

Stari znanci i rivali, a uz to i prijatelji igraće jedan protiv drugog u polufinalu Rolan Garosa, a ovo su neke osnovne činjenice koje bi trebalo da imate na umu pred taj meč

  • 14

Novak Đoković je uspeo da savlada najtežu prepreku na putu ka jedinoj tituli koja mu nedostaje u karijeri - Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa i tako skine krunu "kralju šljake". Međutim, pred njim je još jedan težak zadatak i to u polufinalu.

NOVAK MENJA ISTORIJU! Đoković ošišao Nadala (3:0) i ide ka tituli Rolan Garosa! (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

ĐOKOVIĆ GAZI KA TITULI: Hrvati oduševljeni Novakovom pobedom, Španci se plaše za Nadala! (FOTO)

Za mesto u nedeljno borbi za trofej najbolji reket sveta će se susreti sa svojim dobrim poznanikom, rivalom, ali i prijateljem Endijem Marijem. Njih dvojica se veoma dobro znaju, znaju i mane i vrline jedan drugome, a evo i nekih stvari koje biste vi morali da znate uoči njihovog međusobnog duela.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

1. Samo dva međusobna duela su ova dvojica tenisera odigrali na šljaci i oba je dobio Srbin. Prvi meč su odigrali na Mastersu u Monte Karlu 2008. godine, a Novak je pobedio 6:0, 6:4, a drugi je bio u polufinalu Rima 2011. godine kada je posle velike borbe u tri seta opet slavio naš igrač 6:1, 3:6, 7:6.

2. Njihov poslednji meč bio je u finalu Mastersa u Majamiju i njega je dobio Đoković u tri seta, a ove godine su igrali još dva puta. Polufinale u Indijan Velsu i finale Australijan opena, a oba puta je pobeđivao srpski teniser.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

3. Novak ima sedam uzastopnih trijumfa nad Britancem, a u ukupnom skoru vodi 18:8 u trijumfima. Poslednji put je izgubio u finalu Vimbldona 2013. godine.

4. Jedina su dvojica tenisera koja su u "Open eri" igrala tri puta jedan protiv drugog u finalu Australijan opena - 2011, 2013 i 2015. godine. Sve mečeve je dobio srpski teniser.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

5. Omiljena podloga Endija Marija je šljaka. Iako je izjavljivao da najviše voli da igra na njoj samo jedan turnir je osvojio u karijeri koji se igra na takvoj vrsti podloge, a to je Matersu u Madridu pre nekoliko nedelja na kome nije učestvovao i najbolji reket sveta.

6. Ovo će biti deveto polufinale koje će igrati jedan protiv drugog otkada su postali profesionalci, a tek drugo na Gren slemovima. Novak je dobio to jedino na Australijan openu 2012. godine, a i vodi u pobedama 7:1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

7. Endi Mari nikada nije uspeo da se domogne finala na Otvorenom prvenstvu Francuske, a ovo će muu biti treće polufinale, oba prethodna je gubio od Nadala.

8. Novaku je ovo peto uzastopno polufinale u Parizu čime se izjednačio sa Nadalom i Federerom, a dva puta je igrao u finalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Covek

    3. jun 2015 | 23:08

    Ja samo znam da ce biti 3:0 ili kazem ili 3:1 za doka :)

  • Nišlija

    4. jun 2015 | 00:42

    Nole će ga racepi ko pupunjak tikvu :))))

  • Dare

    4. jun 2015 | 09:18

    Znas kako Endi, dao ti je Vimbldon na poklon jer ga osvojio nikad ne bi. Tako da samo lagano

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA