BORBA ZA PRVO MESTO: Može li Partizan da stigne -16 protiv Zvezde?

Večeras je na programu deveti duel crno i crveno-belih ove sezone. Ulog je prvo mesto pred plej-of

  • 19

Nikada manje euforije pred jedan večiti derbi u košarci nije bilo nego sada kada je, od 21.00 sat, u Pioniru na programu 14. kolo KLS i deveti duel Partizana i Crvene zvezde ove sezone.

Ulog svakako nije mali. Prvo mesto pred plej-of i prednost domaćeg terena, ali su crno-bele mnogi otpisali u ovoj borbi nakon poraza od 16 razlike u prvom meču.

- Svaka utakmica između Partizana i Crvene zvezde ne nosi slučajno epitet derbija. Bez obzira kakva je njena posredna vrednost i kakvi ciljevi se realizuju. Igra se u posebnom emotivnom statusu i publike i igrača i klubova, pa tako i ova predstojeća, koja je možda od svih koje će biti odigrane ove godine biti možda i najmanje značajna - rekao je Vujošević koji ima problema sa povređenim Murićem i Milosavljevićem.

Problema ima i Dejan Radonjić koji je istakao da Stefan Jović, Luka Mitrović i Čarls Dženkins nisu potpuno spremni za ovaj duel sa crno-belima koji će, za razliku od prvog meča, biti jači za Sašu Pavlovića.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Partizan sada izgleda značajno kvalitetnije, ne samo zbog Pavlovića koji je odmah nakon oporavka pokazao sav kvalitet. Nema potrebe posebno apostrofirati da igramo protiv ekipe koja je 13 godina uzastopno šampion - jasan je bio Radonjić.

Parovi 14. kola KLS:

FMP - Metalac 17.00

Konstantin - Tamiš 20.00

Vojvodina - Mega Leks 20.00

Partizan - Crvena zvezda 21.00

Tabela: Crvena zvezda 13/0, Partizan 12/1, Metalac 8/5, Mega 7/6, Vojvodina 5/8, FMP 3/10, Konstantin 3/10, Tamiš 1/12.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA