TREŠĆE SE HUMSKA: Šaponjić u Anderlehtu menja Mitra koji ide u Leverkuzen!

Ako je za verovati Nenadu Jestroviću, menadžeru reprezentativca Srbije ova dva transfera su na korak od realizacije

  • 27

Narednih dana mogle bi da odjeknu dve velike transfer bombe u Srbiji, a i jedna i druga imaju veze sa Partizanom. Najvažnija je svakako da je posao oko transfera tinejdžera Ivana Šaponjića u Anderleht skoro gotova stvar, dok će bivši igrač crno-belih iz tog belgijskog kluba se preseliti u Bajer iz Leverkuzena.

Najbolji strelac Župile lige blizu je odlaska u Nemačku, a njegov transfer bi trebalo da iznosi oko 18.000.000 evra, od čega bi 20%, odnosno, 3,6 miliona evra trebalo da pripadne klubu u kome je započeo karijeru, saznaje Informer, ali to nije sve. Belgijanci su već spremili zamenu za Mitrogola i u liku i delu još jednog izdanka Partizanove škole koji je ovog proleća dobio priliku, 17-godišnjeg Ivana Šaponjića.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

To je za ovaj list potvrdio i Nenad Jestrović, menadžer Mitrovića i bivši igrač Anderlehta, koji je rekao da je transfer perspektivnog igrača iz Humske u Belgiju na korak od realizacije.

- Mnogo klubova želi Mitrovića, ali je on blizu toga da karijeru nastavi u Bundesligi. Umesto njega u Anderleht dolazi Šaponjić. Transfer je skoro završen, jer su ostale da se preciziraju samo neke stavke sa klauzulama - rekao je Jestrović.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Očigledno je da je velikan iz Brisela povučen dobrim iskustvom sa Mitrovićem iz Partizana koga je platio 5 miliona evra, a sada ga prodaje za ogroman novac, odlučio da pazari na istom mestu. Šaponjić je ovog proleća silom prilika dobio veliku šansu u seniorskom timu i sa nekoliko golova je najavio veliki potencijal, ali da li je već sada vreme kada nije ni punoletan da ode u inostranstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR ZEMUN

    6. jun 2015 | 00:53

    Ajde nek ide

  • Marko

    6. jun 2015 | 10:11

    Za ne upućene,Šaponjic je klasa od igrača. Ubedljivo je najmladji na Svetskom prvenstvu,a na sve tri utakmice je pokazao da je izuzetan igrac bez nijedne greske na terenu,ali nije imao srece u realizaciji. Za svoju generaciju u reprezentaciji na šest utakmica je dao pet golova,a za starije od sebe na tri utakmice je dao tri gola. Ima najbolji učinak od svih. Jovic za celu polu sezonu nije dao gol,a Šaponjic je za jednu polu sezonu dao pet golova. Šapo,glavu gore i tek ce se videti koliko vredis.

  • Beograd

    6. jun 2015 | 01:11

    Odlicno mali šaponjic nema još ništa što bi moglo da ga digne u visine,njemu treba puno puno rada da bi bio što je sada mitrović on nema ni brzinu, ni snagu ni tehniku,ni prodornost,sad zasad nema ništa što prilici dobrom fudbaleru ajde budite realni pa recite i one golove što je dao bili su mu kao na tanjir jednostavno ja nisam vidio ništa posebno kod šaponjica i neka su ga prodali bravo za upravu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA