ŠOK U TURSKOJ: Autsajder ostavio Srbe iz Fenera bez trofeja!

Sjajni tim iz Izmira deklasirao favorizovani tim Željka Obradovića i plasirao se u finale posle 28 godina*Tamo ga čeka Dudin Efes

  • 5

Košarkaši Fenerbahčea neće biti u prilici da brane titulu prvaka Turske!

Na tom putu ekipu Željka Obradovića zaustavila je sjajna Karšijaka iz Izmira, koja je u četvrtoj utakmici polufinala plej-ofa savladala favorizovani tim iz Istanbula (82:64), ukupno u seriji 3:1, i posle 28 godina igraće za trofej državnog šampiona!

Fener je tako, sezonu velikih očekivanja završio bez trofeja, jer je već izgubio Kup (od Efesa) i bio je četvrti na F4 Evrolige u Madridu.

U finalu, Karšijaka će igrati protiv Anadolu Efesa. Ekipa našeg Dušana Ivkovića to pravo izborila je posle glatkog prolaza pored Trabzonspora u polufinalu i pobede od 3:0 u seriji.

Foto: Profimedia/Seskimphoto Foto: Profimedia/Seskimphoto

Karšijaka je iskoristila prednost domaćeg terena, samo dva dana posle senzacionalne pobede u Istanbulu, u dramatičnom meču, kada je povela u seriji. Očigledno je da je taj momenat bio i prelomni za čitavu seriju, jer su posle toga igrači Fenera psihološki potonuli, a njihovi rivali eksplodirali u meču u kojem su u stanje ekstaze doveli svoje navijače.

Koliko je Karšijaka bila nadmoćna u novom, ispostaviće se i poslednjem duelu sa Fenerom, najbolji pokazatelj je vođstvo domaćeg tima u završnici treće deonice rezultatom 73:50!

Feneru nije pomogla dobra partija Nemanje Bjelice, koji se zaustavio na 14 poena. Bogdanović je bio drugi strelac tima sa 9 poena.

Najzaslužniji za trijumf Karšijake bio je Dikson sa 24 poena, Palasios je dodao 16, a bivši igrač Cibone Stroberi 15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ju ju

    6. jun 2015 | 22:04

    Nema veze drugi grobar dušan ivković uzima trofej.

  • Gledalac

    6. jun 2015 | 19:57

    Steta,bas steta zbog nasih

  • Petar I

    7. jun 2015 | 02:00

    Kladionice ....Smesno je kako su se ponasali igrac Fenera...Ne treba im titula ,Ulker vise nije sponzor,ne zele da ga promovisu kao brend na kraju sezone ,a sa Euroligom imaju potpisan ugovor... Isto ce biti I u Italije gde Milano iako najkvalitetniji nece biti prvi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA