Đilas: Moramo da pravimo novu ligu!

Predsednik KSS izjavio je posle sastanka u kući košarke da je rešenje problema sa FIBA pravljenje regionalne lige u skladu sa njihovim Statutom

  • 2

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je posle sastanka u kući košarke sa predstavnicima klubova koji igraju ABA ligu, da je rešenje novonastalog problema sa FIBA, pravljenje nove regionalne lige, kako bi ona bila u skladu sa njihovim Statutom. On je tim povodom najavio novi sastanak sa čelnicima iz regiona.

- Imali smo dobar i konstruktivan sastanak. Počeli smo od onog što je zajedničko za sve klubove i Saveze, za Fibu i za Evroligu - da svi smatramo da treba da postoji regionalna liga za klubove sa prostora bivše Jugoslavije. Dogovorili smo se da snagu našeg Saveza pokažemo i po tome što ćemo poslati poziv svima koji su uključeni u proces regionalne lige - i klubovima i preostalim Savezima iz regiona, pa i privatnim licima koja su trenutno suvlasnici preduzeća ABA Sidro.

PARTIZAN ČEKA 18. JUN! Danilović: Sačekaćemo Hrvate, situacija je komplikovana!

- Predlažemo da počev već od petka, bilo kog dana, napravimo zajednički sastanak i uradimo ono što FIBA od nas traži već mesecima, a to je da normativna akta i sve što ima veze sa regionalnom ligom, uskladimo sa Statutom FIBA - kaže Đilas.

Foto: KSS Foto: KSS

On se pozvao na Statut FIBA koji kaže da klubovi, sudije i pojedinci ne mogu učestvovati u takmičenjima nepriznatim od strane FIBA.

- Dajte da vidimo kako da napravimo ligu koja će biti priznata, koju ćemo svi igrati i koja će nas izvući iz problema u koje smo upali. Ne želimo da ulazimo u to ko je više ili manje kriv. Ako postoji dobra volja, mislim da na takvom sastanku, koji ne mora da bude u Beogradu, možemo da dođemo do rešenja - zaključio je predsednik KSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doka.cz

    10. jun 2015 | 16:15

    Kao sto juce rekoh za svaki problem ima resenje samo treba imati volje i zelje,izaci u susret i timovima i reprezentaciji.Bez jake lige nema ni jakih igraca ni jakih reprezentacija.

  • Ноле

    10. jun 2015 | 18:41

    Најбоља је лига са Тамишем,Црнокосом,Константином ! Сви ти спектакли пред више од 250 гледалаца.Који би то магнет за спонзоре био !? Онда ФИБА евролига Звезда,Партизан,Босна,Мзт,Левски,Широки бријег,Никшић ! Иди бегај !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA