Eriku Abidalu uspešno izvršena transplantacija jetre

Operacija je trajala devet sati, a naredni dani će pokazati kako će Abidal da reaguje na transplantaciju

  • 0

Fudbaleru Barselone Eriku Abidalu uspešno je izvršena transplantacija jetre, saopštio je katalonski klub. Operacija je trajala oko devet sati u noći između utorka i srede, a Abidal se trenutno oporavlja na odeljenju intenzivne nege na klinici "Barna" u Barseloni.

Trener Katalonaca Pep Gvardiola posvetio je sinoćnju pobedu nad Hetafeom (4:0) svom igraču, a ceo "Kamp Nou" u utorak uveče skandirao je ime Francuza.

- Znam da je operacija završena, ali moramo da sačekamo još 48 sati da vidimo Erikovu reakciju. Naredni dani su presudni, ali mi verujemo u njega i u najsrećniji završetak ove priče - rekao je Gvardiola.

Španski mediji prenose da je operacija počela u utorak oko 15 sati, nakon što je njegovom bratu, donatoru, odstranjena jetra.

Podsetimo, Eriku Abidalu je prošle godine otkriven tumor na jetri, posle čega je operisan i odsustvovao je sa terena dva meseca. Međutim, to nije dalo očekivane rezultate, pa je morao na transplantaciju. Lekari sada tvrde da francuski fudbaler više neće moći profesionalno da se bavi svojim poslom.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA