KOKEZA ZA TELEGRAF: Rajković ostaje u Zvezdi, titulu osvajamo sigurno!

Član Uprave Zvezde otvoreno o promenama u FSS, Grofu Božoviću i narednim pojačanjima na Marakani

  • 16

Pojačanja u Zvezdu će tek početi dolaze, klub nastavlja da smanjuje troškove vezane funkcionisanje kluba, a omladinsku školu tek očekuju velike promene. Ukratko, ovo je srž onoga što nam je Slaviša Kokeza rekao u razgovoru koji je napravljen na dan kada su se crveno - beli zaputili na pripreme u slovenačke Terme Čatež.

S obzirom da je transfer period u toku, navijače Zvezde prilično zanimaju pojačanja. Potpredsednik crveno - belih kaže da sve ide po planu i ne odustaje od Mirka Ivanića, kojeg u Vojvodini ne žele da puste ni na adresu Partizana ni Crvene zvezde.

- Na spisku koji je Uprava kluba dobila od trenera Božovića, to ne krijemo, su Rendulić koji je već doveden, Katai koga smo već potpisali, Ivanić, Gaćinović, Antonov i Rodić. Prema poslednjim informacijama dolazak Rodića nije najrealniji.

- Pokušaćemo da dovedemo sve koje želi, ako ne, onda adekvatne zamene.

Foto: Tanjug/Oskana Toskić Saigrači u reprezentaciji, možda uskoro i u Zvezdi: Rajković i Gaćinović Foto: Tanjug/Oskana Toskić

Kokeza smiruje navijače posle navoda da je Božović želeo da napusti klub zbog navodnih sukoba već po dolasku na Marakanu. Naprotiv...

- Konkretno, nijednog trenutka nije bilo odstupanja od ranijih dogovora. Grof je meni u neformalnom razgovoru rekao da deo vezan za sport i igrače isključivo treba da bude u rukama sportskog direktora. Ako sa bilo kim bude imao problema u komunikaciji, prvi ću znati.

- Na mene je Grof ostavio pozitivan utisak do sada. Zna šta hoće, a šta neće. Do danas je sve na odličnom nivou.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zvezda sledeće godine osvaja titulu. To vrlo samouvereno tvrdi Kokeza.

- Sigurno osvajamo titulu. Siguran sam, jer su napravljeni dobri potezi. Imamo najjači tim u zemlji i nadam se da posle sezone koja sledi možemo sa ozbiljnijim ambicijama i uz neko još ozbiljnije pojačanje da konkretnije pričamo i o Ligi šampiona, odnosno Ligi Evrope.

Zvezda tim pravi u skladu sa mogućnostima, a one nisu velike. Međutim, kada se okrene unazad Kokeza smatra da je veliki posao na Marakani urađen i da se i dalje radi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Finansije u Zvezdi su jako teške. Od kako sam u klubu, (na početku je dug bio oko 50 miliona evra), uspeli smo da smanjimo godišnji budžet potreban za izdržavanje sa 18-19 miliona na šest miliona. I to smatram pravim rezultatom.

- Nova Uprava je uspela da dogovori novi ugovor sa Gaspromom i smanji ukupan dug na oko 42 miliona evra.

TRI SPONZORA STIŽU DO KRAJA JUNA

Esktra dobre vesti crveno - belih su da će do kraja tekućeg meseca pul sponzora u Ljutice Bogdana biti jači za tri poznata i moćna imena - jednu stranu i domaću kompaniju, kao i firmu Eurosalon.

Na našu konstataciju da Zvezda nije uspela da spreči kadeta fudbalera da je tuži zbog neisplaćenih stipendija Kokeza kaže.

- U toku su pregovori sa nekoliko kandidata za mesto direktora i sekretara omladinske škole. Oni će ubuduće voditi računa. Biće sposobni da obezbede dobre trenere koji će praviti odgovarajuće selekcije u mlađim kategorijama.

- Krajnij rezultat je jasan: koliko ćemo igrača imati u prvom timu iz sopstvene škole.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

ZAŠTO RAJKOVIĆ NIJE PRVI GOLMAN A SELEKCIJE?

Kokeza koji zbog obaveza u Beogradu neće putovati u Sloveniju na pripreme, prati Zvezdina dva igrača koja su na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu. Raduju ga pobede, ali ima i pitanje.

- Nije mi jasno zašto Rajković nije prvi golman A selekcije. Po svemu to zaslužuje.

Na kontra pitanje, da li Rajković uopšte ostaje u Zvezdi usled silnih ponuda (pominju se Briž i Lion) i onoga što čini na Mundijalitu, odgovor je jasan.

- Rajković ostaje u Zvezdi još godinu dana! O eventualnom transferu pričaćemo kasnije.

FSB: TRI TERENA U BEOGRADU

Prelaz na Fudbalski savez Beograda čiji je Kokeza predsednik počinjemo sa informacijom da je pokrajnski savez već počeo da pravi teren sa veštačkom podlogom u Lazarevcu koji će u dogovoru sa opštinom moći da koriste svi klubovi čiji uslovi nisu dovoljni za finkcionisanje.

Potpuno besplatno.

- FSB planira još dva terena da izgradi, jedna od mogućih lokacija je Ada Ciganlija. Pregovori su u toku. Biće na raspolaganju beogradskim klubovima.

Uz podsećanje da je savez pomogao u obnovi klubova obrenovačkog okruga kao i da se uveliko postavljaju stolice na stadionu Jedinstva iz Surčina, Kokeza je posebno ponosan na "plus u kasi".

- Finansijsko stanje je popravljeno. U svakom trenutku imamo 30 miliona dinara u kasi da pomognemo za lopte, mreže i drugim donacijama klubove kojima je pomoć najpotrebnija. Jovan Šurbatović je prilično aktivan na tom nivou.

IZBORI U FSS KREĆU OD SEPTEMBRA

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Fudbalski savez Beograda je jedan od začetnika promena na najvažnijim pozicijama u srpskom fudbalu.

Prema tvrdnji Slaviše Kokeze, vanredni izbori u FSS mogli bi da donesu promene u drugoj polovini decembra ili eventualno prvoj januara 2016. godine.

- Nedavno se i Žarko Stevanović, prvi čovek regiona Zapadne Srbije izjasnio da je za promene, tako da sada imamo sva četiri granska saveza koji podržavaju promene.

- U prvoj polovini jula Tomislav Karadžić bi trebalo da raspiše vanredne izbori na svim nivoima, koji bi počeli početkom septembra.

- Dinamika izbori u granskim savezima direktno će uticati i na krajnje izbore, u samom vrhu Fudbalskog saveza Srbije - pojašnjava Slaviša Kokeza.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(S. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aa

    17. jun 2015 | 12:43

    vec sredjena titula, pa onda i da ne igramo ligu uopste, odma zvezdi da se da pehar!

  • Dejan

    17. jun 2015 | 11:18

    O cemu ti to pricas...?

  • Dule 032

    17. jun 2015 | 11:31

    Je li Kokeza,objektivno Zvezda ima najbolji tim na svetu,ali Tole krade ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA