VRELO U GRČKOJ! PAOK tuži Olimpijakos kod UEFA: Izbacite ih!

Uhapšen i pušten uz kauciju od 200.000 evra prvi čovek Pirejaca. PAOK i Panatinaikos napravili savez pred UEFA

  • 0

Vest da je vlasnik Fudbalskog kluba Olimpijakos Vangelis Marinakis suspendovan iz svih fudbalskih aktivnosti podgrejalo je sumnje da će fuzija klubova PAOK i Panatinaikos uspeti da kod UEFA izdejstvuje izbacivanje Olimpijakosa iz Evrope naredne sezone.

Prema sudskim izvorima koje prenosi agencja AP. brodovalsnički mandat Marinakis moraće takođe, da se javlja policiji svakih 15 dana.

Marinakis je pušten uz kauciju od 200.000 evra, pošto je sedam sati svedočio pred atinskim tužiocem Jorgosom Andradisom.

Foto: Tanjug/AP Kontroverzni Vangelis Marinakis sa obezbeđenjem Foto: Tanjug/AP

Predsednik Olimpijakosa optužen je da je umešan u rukovođenje kriminalnom organizacijom koja se bavi ucenama, iznudama, podmićivanjem i prevarama.

Marinakis sada mora da podnese ostavku kao predsednik Olimpijakosa, iako ostaje vlasnik kompanije koja rukovodi klubom.

Sudeći po navodima nekih medija, drugoplasirani u grčkoj ligi protekle sezone Panatinaikos i trećeplasirani PAOK spremaju žalbu za UEFA kojom će dovesti u pitanje pravo da se Olimpijakos takmiči u Ligi šampiona iduće sezone.

Saslušanje Marinikasa usledilo je samo 24 sata nakon što je bivši predsednik Fudbalske federacije Grčke Jorgos Saris suspendovan iz fudbala, uz nalog da ne napušta Grčku.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA