LIGA EVROPE: Zvezda putuje 4.435 kilometara, Čuka do Slovenije, a Voša u Mađarsku!

Srpski klubovi dobili rivale u prvom i drugom kolu kvalifikacija za LE

  • 9

Crvena zvezda putuje u Kazahstan! To je epilog žreba koji je najtrofejnijem srpskom klubu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dodelio Kairat. Ukoliko prođu u narednu rundu protivnik će im biti bolji iz duela Alaškert iz Jermenije - Sent Džonston iz Škotske.

Želja aktuelnog rukovodstva crveno-belih nije uslišena pošto su na Marakani priželjkivali neke bliže protivnike, a ne one iz zemalja bivšeg SSSR-a. Međutim, kada je UEFA smanjila broj potencijalnih rivala bilo je jasno da će crveno-beli morati tamo gde im se ne ide.

Flora (Estonija), Saksan (Moldavija), Spartaks Jurmala (Litvanija) i Santa Hulija (Andora) bili su mogući rivali Zvezde pred žrebanje za prvo kolo, a viceprvak Srbije će dočekati tim s kojim se susretao u sezoni 2002/03, takođe u kvalifikacijama za LE.

Foto: Wikimedia/Re0g01 Foto: Wikimedia/Re0g01

Zvezda je tada slavila ukupnim rezultatom 5:0, a kazahstanski tim se do sada samo pet puta pojavljivao u evrokupovima. Kairat je osnovan 1954. godine i domaćin je na stadionu koji prima 24.000 ljudi. Prethodne sezone, Kairat je završio na trećem mestu kazahstanske prve lige.

Šest puta su osvajali Kup Kazahstana (poslednji prethodne sezone), a samo četiri puta su igrali evropska takmičenja. U sezoni 2014/15 su prvi put prošli prvo kolo kvalifikacija, izbacivši albanski Kukeši. Prvi meč je na programu 2. jula, a revanš sedam dana kasnije. Zvezda će najpre biti domaćin.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Čukarički je jedini srpski klub koji nije bio nosilac prilikom žreba koji mu je dodelio slovenačke Domžale, a mogao je Nefči (Azerbejdžan), Stromgodset (Norveška), Didelanž (Luksemburg) i Žilina (Slovačka). Brđani donekle mogu da budu zadovoljni. Bolji iz duela Dinamo Tbilisi - Gabala biće naredni protivnik Brđanima ukoliko preskoče Slovence.

- Slovenačka ekipa protiv koje ćemo igrati je jaka i obzirom na grupu mogli smo da izvučemo i lakšeg protivnika. Trudićemo se da se spremimo na najbolji mogući način - istakao je trener Čuke Vladan Milojević.

Ne i Vojvodina koja je poslednja dobila rivala u prvom kolu kvalifikacija. Žuvenes (San Marino), MTK (Mađarska), Lahti (Finska), Runavik (Farska Ostrva), Skonto (Letonija) bili su potencijalni rivali, a Lale će koplja ukrstiti sa komšijama iz Mađarske - MTK.

Novosađani su bolje prošli u žrebu za drugu rundu pošto će se sastati, naravno ukoliko izbace MTK, sa boljim iz duela Spartak Jurmala - Budućnost Podgorica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Žika Živac@

    22. jun 2015 | 11:56

    Čim vi izbegavate protivnike,dokazujete da nam je fudbal beda!

  • Predrag

    22. jun 2015 | 15:24

    Kako igrate,ja bih vas i peske poslao do tamo.

  • brana

    22. jun 2015 | 13:59

    Jaaao pa ako vam je daleko vi nemojte ni da idete curice!Kako bi ste na Novi Zeland?Vas profesionalni odnos sve govori tako da je mozda bolje da odmah odustanete od svega pa pravac neki splav,lakse je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA