Maradona u žalosti: Umro Dijego Maradona! (FOTO) (VIDEO)

Otac legendarnog fudbalera Don Dijego, preminuo je u 87. godini

  • 2
Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Otac Dijega Maradone Don Dijego, preminuo je u 87. godini, javili su argentinski mediji. Maradonin otac je poslednjih dana imao problema sa respiratornim organima, a takođe i sa srcem.

Legenda Argentinske reprezentacije je nakon hospitalizacije oca doputovao u zemlju kako bi bio uz njega. Ipak, Don Dijego je posle otkazivanja rada srca i respiratornih organa preminuo.

Smrt Don Dijega je novi udarac za Maradonu, kome je 2011. godine preminula majka - Dona Tota. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je bio izuzetno vezan za svoju porodicu, koja se tokom njegovog detinjstva odricala mnogo toga, kako bi mogao da igra fudbal i napravi uspešnu karijeru.

Foto: AP Foto: AP

Don Diego je rođen 12. novembra 1927. u Korijentesu. Tamo se zaljubio u Dalmu Salvador Franko, poznatiju kao Dona Tota. Oni su stupili u brak i odlučili da se presele u Lanus, provinciju Buenos Airesa, u potrazi za boljim životom. Imali su osmoro dece, pet ženskih i tri muška.

Peto, i prvo muško dete bio im je Dijego Maradona, koji je, zahvaljujući svojoj uspešnoj karijeri pomogao porodici da se izbavi iz siromaštva.

Na priloženom video snimku možete videti i jedan od TV priloga BBC-ja tokom večere sa Maradoninom porodicom, na kojoj je i Don Dijego.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    25. jun 2015 | 22:20

    Saucesce kralju

  • Braco

    27. jun 2015 | 10:17

    Neka ti je večna slava I neka ti gospod Bog podari mir. Sećam se svetskog prvenstva 1986 , kada je dobio nadimak "mali čovek velikih RUKU" Englezima je utrpao rukom loptu u mrezu... Slava mu. Veliki Maradona...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA