Novak protiv Vavrinke i na Vimbldonu, nije moglo teže u prvom kolu

Turnir u Londonu počinje u ponedeljak, a pročitajte žreb za obe konkurencije...

  • 2
Novak Đoković je u finalu VImbldona pobedio Rodžera Federera Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković saznao je ime rivala u prvom kolu Vimbldona - Filip Kolšrajber iz Nemačke. Težak žreb za prvo kolo, ali ono što je bitno jeste da neće moći da se sastane sa Endijem Marijem, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom sve do finala.

U slučaju da preskoči Nemca, u drugom kolu će čekati boljeg iz duela Lejton Hjuit/Jarko Nieminen.

Đoković na Vimbldon dolazi kao branilac titule, ali i posle (ne)očekivanog poraza u finalu Rolan Garosa. Shodno tradiciji, Srbin će, kao prošlogodišnji šampion, otvoriti turnir u ponedeljak popodne, a nalazi se u istom kosturu sa Stenom Vavrinkom od kog je izgubio u Parizu.

- Uvek imam visoka očekivanja od sebe. Dva puta u svojoj karijeri sam osvojio Vimbldon i zato moram biti iskren i reći da na turnir dolazim sa namerom i željom da stignem do titule, ali nisam jedini. Svih 128 igrača u žrebu se bore za najprestižniji trofej u našem sportu - rekao je Đoković.

Podsetimo, Srbin je prvi nosilac na ovogodišnjem turniru u Londonu , Federer drugi, ''domaćin'' Endi Mari treći, dok je Sten Vavrinka četvrti. Španac Rafael Nadal lošu seriju platio je 10. mestom.

Printskrin: Twitter/Wimbledon Printskrin: Twitter/Wimbledon

Zanimljivo, u anketi koju je zvanični Tviter nalgo turnira sproveo Đoković ubedljivo vodi na listi favorita za osvajanje Vimbldona. Srbinu daju 60 odsto šansi, Federeru 33, Mariju 6, a Vavrinki samo 1 odsto šansi. Nadalu očigledno niko ne veruje.

Miljenik domaće publike Endi Mari imaće težak test da dođe do finala i potencijalnog duela sa Đokovićem. Moraće da pobedi Congu, zatim Ferera ili Nadala, a u potencijalnom polufinalu Federera. U prvom kolu ga očekuje Kazahstanac Kukuškin

Vavrinka će u prvom kolu igrati protiv Žoaa Souse, Nadal sa Tomašom Belučijem, Conga protiv Milera iz Luksemburga, a Federer će napad na krunu krenuti protiv Damira Džumhura kog je eliminisao na Rolan Garosa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Što se tiče ostalih srpskih tenisera Viktor Troicki se na startu takmičenja sastaje sa Ukrajincem Aleksandrom Nedovjecovim, a u trećem kolu bi mogao da igra protiv Rafaela Nadala. Janko Tipsarević se sastaje sa Marselom Granoljersom, u drugom kolu će igrati protiv pobednika duela Kokinakis – Majer, a u osmini finala mogao bi da ga sačeka Đoković.

Protivnik Dušana Lajovića u prvom kolu biće veteran Tomi Has, dok će Filip Krajinović na startu igrati protiv iskusnog Nikole Maua.

Najpoznatiji teniski turnir počinje u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 12.568.000 funti.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA