Ana Dabović MVP Evropskog prvenstva! U idealnom timu i Sonja Petrović!

Dve Srpkinje u idealnoj petorci turnira

  • 5

Srbija je prvak Evrope! Naše najbolje košarkašice su nam donele prvo zlato u istoriji! Ana Dabović i Sonja Petrović su bile heroine naše pobede u finalu nad Francuskom zato su po završetku utakmice i dobile priznanja koje su zaslužile. Ana Dabović je izabrana za najbolju igračicu šampionata, dok su obe odabrane u idealnu petorku.

Srpske lepotice su prvakinje Evrope! Zlatne košarkašice idu u Rio! (FOTO)

Francuska selektorka napala Marinu Maljković posle poraza u finalu! (VIDEO)

Pitanje kome će pripasti MVP titula je bilo samo kojoj od njih dve će biti uručena posle svega što su prikazivale tokom čitavog turnira. Mlađa od sestara Dabović prosto je eksplodirala u nokaut fazi, iako u grupnom takmičenju nije igrala na nivou koji se očekivao od nje.

Ipak, bila je prava kada je bilo najpotrebnije, u četvrtfinalu protiv Turske je ubacila 31 poen, protiv Belorusije u polufinalu 21 i sada u borbi za zlato 25 poena što je i presudilo da baš njoj pripadne titula najkorisnije igračice turnira.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sonja Petrović je igrala odlično tokom čitavog turnira i videlo se da nam je ona nedostajala da napravimo taj odlučujući korak ka tronu, što se i pokazalo sada. Za svoje fenomenalne igre nagrađena je izborom u idealnu petorku šampionata.

Pored njih dve, u najboljih pet su još i Alba Torens iz Španije, i reprezentativke Francuske Sandrin Gruda i Selin Dumers.

Printskrin: Telegraf Printskrin: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac1308

    28. jun 2015 | 22:08

    Nije ni cudo sto svet ocima ne moze da nas gleda. Nabijamo im komplekse na svim poljima. Ne samo u sportu nego nam nema ni u lepoti ravnih. Ostali smo cisti kao nacija, pravoslavna dusa i vera sija visoko iznad svih drugih, jedina ispravna i cista. Francuskinje vaze za lepe zene, a gde su im? Ko im igra u selekciji? Ne daj se Srbijo, ostani takva kakva si, divlja u buntovna, pravedna i istinoljubiva, kolevko lepih ljudi i Bogova u sportu. Zivela Srbija, zivelo pravoslavlje.

  • Panco

    28. jun 2015 | 23:23

    Lepa Ana cuvaj ruze ruzama se kiti ...

  • srele

    29. jun 2015 | 06:14

    ...Iz Srbije brale....!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA