VRATILI NAM SE ŠAMPIONI: I već razmišljaju o Svetskom prvenstvu! (FOTO)

Kapiten Živko Gocić čestitao je naciji na sportskim uspesima koji su ostvareni u poslednje vreme

  • 3

Vaterpolsti Srbije doputovali su u Beograd posle novog uspeha u Svetskoj ligi i najavili napada na medalju na Svetskom prvenstvu, koje će od 27. jula do 8. avgusta biti održano u Kazanju.

Srpski vaterpolisti pobedili su u nedelju Hrvatsku sa 9:6, a trijumfom u Bergamu obezbedili su direktan plasman na Olimpijske igre u Rio da Žaneiru sledeće godine.

SAVIĆ I VATERPOLISTI: Pokazali smo šta možemo! Čestitke i košarkašicama!

- Najvažnija stvar je ostavrena i to je cilj koji je postavljen na početku sezone. Odbranili smo Svetsku ligu i obezbedili vizu za Rio. Sledi Svetsko prvenstvo, spremićemo se maksimalno. Nadamo se nastavku uspešne serije - rekao je selektor Dejan Savić na konferenciji za medije na aerodrmu "Nikola Tesla".

On je dodao da je čitava atmosfera na turniru u Bergamu bila izuzetno napeta zbog vize za Igre u Riju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ulog je bio veliki. Ne bih komentarisao kritike drugih ekipa, jer svi gledaju kako da nas pobede. Turnir su obležile povrede i bolesti, ali izdržali smo. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu. Predstoji nam još jedno veliko takmičenje, a tradicija nas opominje da nema opuštanja - poručio je Savić.

Pogledajte poslednja 4 minuta potapanja Hrvata i pevanje Bože pravde na postolju! (VIDEO)

Kapiten Živko Gocić čestitao je naciji na sportskim uspesima koji su ostvareni u poslednje vreme.

- Srbija bi trebalo da bude ponosna i srećna. Lepo je iz prvog pokušaja ostvariti sve zacrtane ciljeve. Nećemo ulaziti u euforiju, od četvrtak počinju pripreme za Svetsko prvenstvo - rekao je Gocić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je Dušan Mandić.

- Veliki uspeh, cilj je ostvaren. Priznanje je mogao da dobije bilo ko, jer ovo je uspeh celog tima. Hvala saigračima i celoj ekipi - istakao je Mandić.

Debitanant u nacionalnom timu i najmlađi član je Nikola Jakšić.

- Hvala na podršci, nadam se da su svi zadovoljni prikazanom igrom i da je ovo jedno od mnogoh trofeja koje ću osvojiti sa reprezentacijom - rekao je Jakšić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić naglasio je da očekuje podršku "ljudi na odgovornim funkcijama" pred početak SP.

- Ovi momci su zaslužili svaku pohvalu, bilo je ovo teško takmičenje. Nadam se da ćemo nastaviti sa uspesima i očekujem da država pomogne klubovima i savezu. Moramo da širimo bazu, radimo tako da igračima obezbedimo neophodne uslove, koje imaju i ostale reprezentacije - rekao je Krivokapić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aka

    29. jun 2015 | 16:56

    Svi pricaju kako vaterpolo nije zanimljiv sport. Svi zapostavljaju uspehe nasih vaterpolista. A to je najtezi sport na svetu. Dovedite mi najspremnijeg fudbalera ili kosarkasa koji zaradjuju milione, nece izdrzati dva napada. U to sam siguran. Vaterpolisti najjaci ste i najbolji samo napred!!!

  • Dejan B.

    29. jun 2015 | 15:41

    Momci,svaka cast

  • Sare mladji

    29. jun 2015 | 15:09

    Hoće li i oni večeras na BALKON ili nekom drugom prilikom. Svima njima koji su osvetlali ime SRBIJE u ovom mesecu JUNU 2015 puno HVALA. Moram da priznam da je za mene dosada VIDOVDAN bio dan tuge i stradanja SRBSKOG naroda i dan VELE IZDAJA u Srbskom narodu, ali KOŠARKAŠICE I VATERPOLISTI PA I ODBOJKAŠI su uneli bogami dosta radosti u moje srce i na tome im neizmerno HVALA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA