Željo pokorio Maltu i sanja osvetu za četvrtfinale Kupa UEFA od pre 43 godine (VIDEO)

Sarajevski tim se sa dva gola viška vraća kući

  • 1

Fudbaleri Željezničara zakoračili su jednom nogom u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su na Malti bili bolji od Balzana rezultatom 2:0.

Strelac oba gola bio je Riad Bajić. Prvi put je pogodio u 4. minutu sa penala, dok je konačan rezultat postavio već u 13. minutu.

- Nalazimo se u ranoj fazi priprema i za tu fazu smo dobro odigrali, posebno prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu smo dopustili neke prilike što nismo morali. Sa viškom igrača smo dolazili nekoliko puta, ali nažalost nismo bili ozbiljni i nismo postigli još neki gol - rekao je trener Želje Milomir Odović.

Revanš će praktično biti samo formalnost, a Sarajlije u drugom kolu čejau boljeg iz duela  Go Ahed Igls (Holandija) - Ferencvaroš (Mađarska).

Ukoliko to budu Mađari, to će biti idelana prilika da se Željo donekle osveti Ferencvarošu za jedan od najtežih poraza u istoriji kluba - u četvrtfinalu Kupa UEFA u sezoni 1971/72.

U prvoj utakmici odigranoj 9. marta 1972. godine, u glavnom gradu Mađarske, Željezničar je savladao Ferencvaroš golovima Josipa Bukala i Edina Spreče (1:2) gol za domaćine postigao je Florian Albert.

U revanšu u Sarajevu, na stadionu Koševo (igralo se na Koševu zbog renoviranja stadiona Grbavica), Željezničar je poveo golom Spreče, ali Fernecvaroš sa dva gola stiže do rezultata 1:2 i penala. U izvođenju penala Jankovič nije pogodio te su se Mađari provuki u polufinale.

Rezultati:

Balzan - Željezničar 0:2

Niederkom (Lux) - Šamrok Rovers (Irs) 0:0

Renova (Maked) - Dačia (Rum) 0:1

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК Б..Лука

    1. jul 2015 | 09:57

    Joj Zeljo pokorii silnu Maltu, ljudi tražili od poslovođe da i puste da odigraju utakmicu , života protiv silnog zelje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA