GROF BOŽOVIĆ: Kairat nije Mančester junajted, a mi smo kao Barselona! (VIDEO)

Trener crveno-belih istakao je da je njegova ekipa niža od protivnika, kao što je to i katalonski klub, ali to ne znači da će primati golove iz prekida

  • 16

Veliko iskušenje pred fudbalerima Crvene zvezde. Crveno-beli će u četvrtak biti prvu bitku protiv Kairata u kvalifikacijama za Ligu Evrope na svom stadionu.

Igrači Kairata šokirani Beogradom: Nema automobila, ni ljudi?! (VIDEO)

Trener Miodrag Grof Božović je dan uoči prvog takmičarskog meča svoje ekipe ponovio još jednom da su dobili najtežeg mogućeg rivala koji je u punoj formi, jer već igra takmičarske mečeve.

- Fizički su u prednosti u odnosu na nas, jer su u prvenstvu. Strašno su brzi u napadu, ali nisu Mančester junajted. Isto su i viši od nas, ali niska je i Barselona, pa ne prima golove iz prekida. Kairat igrao kao što je igrao Dinamo iz Kijeva pod Lobanovskim. Nemaju taj kvalitet, ali su brzi napred, a slabiji pozadi -  rekao je Božović na konferenciji.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Zvezda će sigurno imati podršku punog stadiona, jer su se njeni navijači uželeli evropskih mečeva, a to bi moglo da veže noge protivniku koji retko ima priliku da igra u takvim uslovima.

- Ovaj stadion ima magiju! Ovde su padali i jači timovi od Kairata. Sinoć sam prvi put od 1994. godine istrčao na Marakanu i adrenalin mi je odmah proradio. To zna samo onaj ko je igrao na njemu - kazao je trener crvenio-belih koji se osvrnuo i na svoje izabranike.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

- Imamo veliki potencijal, ali nam nedostaje iskustvo. Bilo bi dobro da je ovaj tim na okupu tri godine, ali nije. Ne znam šta će biti za 10 godina, pa neću da forsiram mlade igrače, nego najbolje sa kojima mogu da odem do titule.

Iako u javnosti provejava mišljenje da bi ovo mogao biti meč sezone, od koga zavisi u kakvoj će atmosferi klub ući u prvenstvo koje počinje za nešto više od dve nedelje, kao i da su uspesi u evropskim takmičenjima neophodni, Božović kaže da ne voli da koristi te termine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nije ovo Kosovska bitka?! Ne koristim ja te termine: meč sezone, meč godine... Mi smo nagrabusili ako na osnovu ove utakmice bude zavisila atmosfera u timu. Na kraju krajeva, može da se desi da izgubim prve tri utakmice, pa da ja odem u istoriju - rekao je Božović i dodao da bi bilo odlično kada njegov tim ne bi primio gol na svom stadionu, a da postigne 2-3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • butcherboy

    1. jul 2015 | 15:25

    hahahahhaaha koji klovn u komentaru pred utakmicu cz-kairat spominjati Mančester i Barsu u bilo kom kontekstu je za cirkus! 1-1 u bg 2-0 u Kazahstanu za Kairat, javio mi Terza t.r.

  • Cibo

    1. jul 2015 | 23:29

    Srecno Zvezdo isprati ih sa 3 gola razlike... Navijac Partizana

  • Nikola zvezdas

    1. jul 2015 | 15:42

    Bozovicu samo nepret verujem da ces ti zvezdu dovsti na dobrom putu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA