Mamić pevao: "Ne može nam niko ništa", a onda je njemu i bratu upala policija!

Hrvatska policija je rano u četvrtak ujutru upala u kuće braće Mamić, a razlog za to je sumnja za utaju poreza

  • 2
Zdravko Mamić Foto: Telegraf

Braća Mamić iz Dinama su ponovo na hrvatskim naslovnicama. Razlog za to je što je policija upala u kuće predsednika Dinama iz Zagreba Zdravka, ali i trenera "modrih" i njegovog brata Zorana u ranim jutarnjim satima.

Njih dvojica se sumnjiče za utaju poreza, a akciju je pokrenuo Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).

Obojica se trenutno nalaze u Sloveniji na pripremama sa klubom, a ove vesti ih nisu previše dotakle očigledno, pošto je Zdravko Mamić poručio da ne namerava da se vraća u zagreb zbog toga.

- Ostaću u Sloveniji do daljeg. Razgovarao sam sa mojim advokatom koji mi je rekao da mogu da se vratim, ali da nema potrebe za time. Ostaću sa ekipom dok mi se ne kaže drugačije - rekao je Mamić za hrvatske medije.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Zbog ovoga je i klub Dinamo izdao saopštenje za javnost u kome se između ostalog navodi da je čitav slučaj iskonstruisan.

- Cela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci sarađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vreme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mestima, odnosno na priprema s prvim timom Dinama u inostranstvu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Konkretno, ono u šta mi imamo uvid i šta nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruisano, te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka. Iako se u dosadašnjim postupcima nismo uverili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, kao i sebe lično i naše porodice - navodi se u saopštenju.

Interesantno je da se ovo dogodilo samo par dana nakon što je alfa i omega Dinama pevao pesmu "Ne može nam niko ništa", pa su mnogi ovo protumačili kao odluku da se Zdravku Mamiću pokaže da mu neko nešto može, ali samo pod uslovom da USKOK otkrije nekakve nepravilnosti.

NE MOŽE MU NIKO NIŠTA! Zdravko Mamić zapevao hit Mitra Mirića! (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle Šumadinac

    2. jul 2015 | 19:23

    Meni je ovaj lik... Neverovatan... A ni u Hrvatskoj kao ni kod nas uspeh se ne prašta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA