Preživeo je najgori cunami, ostao bez majke i sestara, a onda mu je život promenio Kristijano Ronaldo! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je čudesna priča o dečaku koji je preživeo strašno razaranje njegove zemlje pre 11 godina

  • 2

Mladi Indonežanin Martunis (17) novi je fudbaler lisabonskog Sportinga.

Vest na prvo čitanje potpuno nebitna, čak i za one pasionirane ljubitelje fudbala, ali kada budete saznali pozadinu iste i put kojim je ovaj tinejdžer stigao do kluba u kome su se fudbalski opismenili Kristijano Ronaldo i Luis Figo - naježićete se.

Martunis je jedan od srećnika koji je 2004. godine preživeo razorni cunami izazvan zemljotresom u Indijskom okeanu, koji je odneo preko 230.000 života u 14 država. 

Najjače pogođena bila je Indonezija, odakle je rodom junak ove priče.  U vreme kada su usledili najjači udari gigantnskog talasa sa dugarima je pikao fudbal u dresu Portugala sa imenom Rui Koste na njemu. I tad je nastao pakao za njega i njegove zemljake.

foto: facebook/Martunis foto: facebook/Martunis

U trenutku haosa bio je razdvojen od porodice, majke i dve sestre, za koje je kasnije saznao da su poginuli, ali je, srećom, pronašao oca. Njega su spasioci našli posle 21 dana potrage, izgladnelog, žednog... Slika osmogodišnjeg dečaka u dresu Portugala kako bosonog stoji na ruševinama obišla je svet...

Priča o preživelom dečaku stigla je i do Portugala. Odmah je digla na noge Lisabon i tamošnji fudbalski savez koji se angažovao i platio renoviranje kuće malog Martunisa. Akciju je svim srcem podržao i njegov idol Kristijano Ronaldo, koga je priča o preživelom dečaku inspirisala da je samo zbog njega gostovao u Indoneziji i tamo se upoznao sa njim i ponudio mu svaku vrstu pomoći.

Foto: youtube/printscreen/WORLD TV

Foto: youtube/printscreen/WORLD TV

Njegova priča deceniju kasnije dobila je nastavak o kojem je do sada samo maštao.

- Sjajno je biti ovde, ovaj klub je moje snove učinio stvarnim. Neverovatno sam uzbuđen zbog šanse koju sam dobio. Živeo Sporting! - poručio je Martunis na promociji u taboru "lavova".

I ako ne postane vrhunski fudbaler ne mora da brine. Sporting mu je obezbedio posao u klubu, ako to bude poželeo jednog dana.

Foto: facebook/Martunis Foto: facebook/Martunis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    2. jul 2015 | 18:59

    Ronaldo kralj!!!

  • Barbarane

    2. jul 2015 | 19:36

    Svaka xast. I neko kaze" ma bolji je mesi kakav ronaldo. On je ovakav on je onakav". Svakog dana kupi sve vise i vise dokaza sa je nqjbolji igrac kao i covek na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA