SENZACIJA: Jelena Janković izbacila šampionku Vimbldona! (FOTO) (VIDEO)

Srpska teniserka je uspela da napravi preokret protiv braniteljke trofeja na "Ol Ingland Klabu" i plasira se u osminu finala

  • 11

Dominacija Srba na Vimbldonu! Jelena Janković je napravila najveće iznenađenje i izbacila šampionku Petru Kvitovu u 3. kolu, 3:6, 7:5, 6:4.

Srpska teniserka je uspela da napravi neverovatan preokret, iako je bila na rubu poraza pošto je gubila 1:0 u setovima i 4:2 u drugom setu.

Vratila se Jankovićeva u velike mečeve. Neverovatan podvig je napravila Srpkinja pobedom nad devojkom koja je branila titulu, a njena upornost i borba su podsetili na njene najbolje dane kada je bila i 1. teniserka sveta.

Dobro je igrala naša teniserka od starta meča i samo se čekalo kada će se stvari na terenu okrenuti na njenu stranu. U prvom setu je imala jednu brejk loptu, koju je propustila, dok je Čehinja svoju jedinu iskoristila i o dobila taj period seta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Loše je krenulo po nju i u drugom setu, sve do sredine, kada je potpuno preokrenula događaje na terenu u svoju korist, njene lopte su počele da ulaze u polje, prvi servis je u potpunosti proradio, a Kvitova je počela psihički da pada što joj se često događalo tokom karijere.

U odlučujućem setu se samo čekalo kada će Jankovićeva slomiti svoju protivnicu i to se dogodilo baš onda kada je bilo najpotrebnije, u 10. gemu, je dobila meč loptu i nije propustila priliku da izbori plasman među 16 najboljih.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ne znam ta bih rekla. Srce mi jako udara. Mnogo sam srećna zbog pobede - rekla je Srpkinja odmah posle meča.

Njena protivnica u osmini finala biće 13. nosilac Agnješka Radvanska.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vimbldon logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA