SRBIN JE TRENUTNO NAJVEĆA ZVEZDA NBA: Svi se dive onome što je uradio

Legendarni srpski košarkaš se odlično snalazi u ulozi glavnog operativca za košarkaška pitanja u nekadašnjem klubu

  • 4
Foto: AP/Rich Pedroncelli Foto: AP/Rich Pedroncelli

Sakramento Kingsi najbolje posluju u aktuelnom prelaznom roku, tvrde američki košarkaški analitičari, a najveće zasluge za to ima Vlade Divac.

Otkada je preuzeo funkciju glavnog operativca za košarkaške operacije u Kingsima Divac vuče mudre poteze, pošto dovodi vrhunske igrače koji pored toga što poseduju kvalitet imaju i dodatnu "vrednost" jer ne opterećuju budžet, pa klub i dalje ima širinu u seleri kepu.

Divac doveo najboljeg italijanskog šutera!

Pohvale na račun našeg bivšeg reprezentativca i svojevremeno jednog od najvoljenijih igrača Sakramenta stižu sa svih strana, jer je treneru Džordžu Karlu u kratkom roku doveo trojicu proverenih pojačanja, generalno potcenjenih, ali i te kako korisnih za svaki tim, što su nebrojeno puta i dokazali.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Prvi je u Kingse stigao Grčki centar Kosta Kufos (26, 213) iz Memfisa gde nije imao mnogo prostora pored Gasola i Rendolfa, a u Sakramentu ga vide kao idealnog partnera Demarkusu Kazinsu (na slici), neprikosnovenoj prvoj zvezdi ekipe.

Sakramento bi u narednoj sezoni mogao da ima i respektablnu spoljnu liniju sa novopridošlicama Italijanom Markom Belinelijem i Izraelcem Omrijem Kaspijem, povratnikom u klub. Obojica su minule sezone šutiali trojke u visokim procentima (40 posto) i biće moćno oružje u zamislima iskusnog Karla.

Amerikanci uveliko pišu o tome da bi sledeće pojačanje Kingsa mogao da bude bivši plej Bostona i prošlosezonsko razočaranje Dalasa Redžon Rondo, sa kojim bi sastav iz prestonice Kalifornije ponovo mogao da konkuriše za plej-of posle dugo vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA