Džošua Parker - Nemač pojma!

Reprezentativac Antigve i Barbude je i u Kazahstanu pokazao da nije fudbaler dostojan dresa Crvene zvezde

  • 20

Boravak Crvene zvezde u Evropi posle dve godine bio je kratak i mučan. Crveno-beli su poklekli na prvoj prepreci, protiv Kairata iz Kazahstana koji je mnogo manje ime od njih, ali u ovom trenutku pre svega mnogo bolji tim što smo imali prilike da se uverimo u dve pobede koje su ostvarili nad nekadašnjim prvakom Evrope.

Ipak, čini se da navijače Zvezde mnogo više od ova dva poraza i slobodno možemo reći šamara, jer vicešampion Srbije nikada nije ovako rano ispao iz evropskih takmičenja, boli što je njihov tim igrao na granici očaja, što je delovalo kao da pojedini igrači nisu vredni dresa koji nose.

Utisak crveno-belih posle drugog poraza od Kairata je da im je falilo sreće!

Najviše se prst upire u definitvno veliki promašaj koji se zove Džošua Parker. Celokupna fudbalska javnost, pristalice Zvezde, trenerska struka, niko nema šta da navede kao jednu dobru stvar koju je uradio, ne samo u dvomeču sa Kairatom, već i otkada je stigao u klub prošle zime, ali zato loših ima i na pretek.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Parker apsolutno nije bio Zvezda u Sloveniji - nedavno je za Telegraf istakao bivši trener Zvezde Slaviša Stojanović.

Sećamo se kako je u zimskom prelaznom roku došao na stadion "Rajko Mitić", kao veliko pojačanje iz Domžala i stranac koji ima kvallitet za igranje u trofejnom klubu i možda da donese prevagu na terenu. Pohvale i lepe reči o njemu su dolazile sa svih strana, ali on ništa od toga nije opravdao.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je tada tokom priprema u Antaliji govorio kako je prezadovoljan time kako radi i kakav kvalitet poseduje reprezentativac Antigve i Barbude, koristeći često priliku da istakne da je bio član Kvins Park Rendžersa.

Međutim, od tada, pa u proteklih nešto više od šest meseci, vrlo malo, ili je možda bolje reći ništa, nisu videli navijači Zvezde, a i ljubitelji fudbala u Srbiji od njega kada su u pitanju igrački kvaliteti. Ali je zato uspeo da opravda svoju problematičnu reputaciju koja ga je pratila još iz Slovenije.

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Parker je nastavio sa praksom koju je primenjivao i u Domžalama, a to je da često putuje u Englesku kod sina i majke. Mada je najveću prašinu podigao kada je otišao u London bez dozvole kluba da bi navodno sahranio baku, pred utakmicu sa Voždovcem, ali se onda vratio i taj greh mu je oprošten.

Nije prošlo mnogo vremena posle toga, a on je ponovo posle večitog derbija napustio klub i otišao na odmor dok su se igrači Crvene zvezde borili za drugo mesto na tabeli protiv Čukaričkog. To je bila kap koja je prelila čašu i činilo se da je njegov kratak boravak na Marakani završen. Čelnici su najavili da je njegova karijera u crveno-belom dresu gotova, a ubrzo se pojavila informacija da je otišao na pozajmicu u Rubin.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

A onda pred sam početak priprema usledio je najveći mogući šok za sve navijače Zvezde, ali i celokupnu javnost kada je krilni napadač došao na početak priprema sa novim trenerom Miodragom Grofom Božoviće, iako su svi mislili da je otpisan.

Niko iz uprave nije se potrudio ni da ponudi nekakvo objašnjenje otkud igrač kome su bila zatvorena vrata manje od mesec dana pre toga da nastavi boravak u klubu. I ne samo to, nego je uspeo da se izbori i za mesto startera na početku takmičarske sezone u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde je još jednom uverio da su njegove fudbalske mogućnosti vrlo limitirane.

Jednostavno, ono što je prikazao u 180 minuta duela protiv kazahstanskog tima ne da ne zadovoljava zahteve takvog kluba kao što je Zvezda, nego i nekih drugih ekipa iz daleko slabijih liga.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Gotovo da nije bilo njegovog kontakta sa loptom koji nije bio pogrešan, njegovi driblinzi su bili nepotrebni i uglavnom unazad, kada bi crveno-beli ubrzavali igru i pokušavali da odigraju iz prve, on je bio taj koji je usporavao napade, bez potrebe zadržavao loptu u svom posedu i tek je kasno dodavao saigračima.

Njegovi centaršutevi su u najmanju ruku bili očajni, u svakom duelu je pokušavao da iznudi faul i na kraju kao šlag na torti bio je njegov promašaj u prvom meču u Beogradu iz najbolje prilike koju je Zvezda stvorila. Još veće zaprepašćenje je izazvao baš posle toga kada je izjavio da je bolje bilo da je pao u toj situaciji i iznudio penal, nego što je promašio sa nekih 5-6 metara do gola.

Sve to je izazvalo revolt među pristalicama Crvene zvezde koje se listom nadaju da će do kraja leta Džošua Parker napustiti klub, jer je sada svima jasno da je zalutao u srpski fudbal, a možda i promašio sport.

CZ logo

(U.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bazinga

    10. jul 2015 | 23:45

    Gura ga neko ko zeli da zaradi na njemu i tako ce biti sve dok ne ode iz Zvezde. Igrace svaki put u prvih 11.

  • Илија Чворовић

    11. jul 2015 | 00:00

    Ајмо довиђења! Грофе што ти менаџери склапају тим?

  • Илија Чворовић

    11. jul 2015 | 00:06

    Ајмо Терзо велики експерту доведи нам још неко појачање за 0€, менаџеру распродај своје фудбалере из офке и не дај боже да диведеш неког свог у Звезду јер они не могу да ти плате

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA