Kairat uz pomoć Gasproma nastavlja da pravi tim snova

Preko posredničke firme KazRosGas, ruska kompanija nastavlja da ulaže u kazahstanski fudbal. Tačnije, u tim koji je izbacio Zvezdu u kvalifikacijama

  • 5

Novac koji poseduje Kairat ne sme da bude nikakvo opravdanje za Crvenu zvezdu i dva poraza u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali trenutna moć koju ima kazahstanski klub jasan je pokazatelj o kakvom se klubu radi.

Posle Anatolija Timoščuka, Kairat ozbiljno razmišlja da u svoje redove dovede fudbalera Zenita Aleksandra Keržakova. I to uz pomoć Gasproma, koji je sponzor Zvezde, Zenita, ali i Kairata.

UŠLI SMO U FUDBALSKI RAJ KAIRATA: Pre 3 godine imao manje terena od Zvezde, a sada ih ima 17! (FOTO)

Tačnije, poseduje 50 odsto akcija u kompaniji KazRosGas koja je sponzor kazahstanskog tima i čiji je generalni direktor osam godina bio Kairat Boronbajev, vlasnik kluba.

Upravo je Gasprom bio konekcija za dolazak Timoščuka u Almati, a pregovori sa Keržakovom samo su potvrdili Boronbajeve reči.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Plan je da ove godine osvojimo nacionalni šampionat i da probamo ući u Ligu sampiona - istakao je gazda Kairata tokom dočeka koji je priredio srpskim novinarima.

Prilikom odlaska sa vrha KazRosGas -a, Boronbajev je takođe dao jednu zanimljivu izjavu.

Drama Zvezdinog fudbalera u avionu: Jedva "preživeo" put do Kazahstana

- KazRosGas je veoma stabilna kompanija. Tamo sam radio osam godina, a sada želim da nađem drugi put za razvoj biznisa. FK Kairat je takođe poslovni projekat, a sada imam priliku da se više posvetim tome.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

O kakvom se moćniku radi, govori i činjenica da je njegova ćerka udata za unuka predsednika Kazahstana, da je bio ''umešan'' u dolazak MekDonaldsa u Centralnu Aziju, a vredi se podsetiti i da mu je Nikol Šerzinger pevala na rođendanu za 100.000 dolara.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. Mr

    10. jul 2015 | 19:26

    Aaaa na to je mislio gasprom kada je rekao da ce da stvara imidz u evropi. A ja pomislio da je mislio na zvezdu posto se to pojavilo na njihovim vestima o potpisu zvezde i gasproma.

  • Derek

    10. jul 2015 | 21:47

    Jedva cekam da im dodje ozbiljnija ekipa i da ih istrese iz gaca!

  • Bane

    10. jul 2015 | 20:17

    Sad je sve jasno sponzor je dirigovao ko ce dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA