TRANSFERI: Ronaldinjo našao novi klub, Valdes stiže u Antaliju, Švajnštajger i definitivno Junajtedov

Sve novosti na letnjoj fudbalskoj pijaci možete pratiti na Telegraf Sportu i danas

  • 1

Današnji dan na tržištu igrača obeležilo je nekoliko zvučnih prelazaka i transakcije od mnogo miliona evra.

Izdvajamo dogovor Ronaldinja i Fluminensea, prelazak Švajnštajgera u Mančester junajted, Karaska u Atletiko iz Monaka, gde je stigao dosadašnji napadač Milana Stefan El Šaravi.

Budite i sutra uz Telegraf sport...

22:50 - ŠAHTJOR VRATIO EDUARDA

Posle samo godinu dana od odlaska iz Šahtjora, koji je prošle godine zamenio Flamengom, napadač Eduardo Da Silva se vraća u ukrajinski klub u kojem je već igrao od 2010. do 2014. godine. Kako je rekao brazilskim medijima, dobio je ponudu "koja se ne odbija".

22:12 - ŠTUTART SE POJAČAO IZ ATLETIKA

Nemački Štugart doveo je Argentinca Emilijana Insuu (26), dosadašnjeg levog beka madridskog Atletika, koji je prethodnu sezonu igrao u Rajo Valjekanu na pozajmici. Švabe ovaj transfer nije koštao ništa, pošto je levi bek postigao sporazumni raskid saradnje sa Špancima.

20:29 - I JEDAN TRENERSKI TRANSFER...

Bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić imenovan je za novog trenera francuskog Evijana. On će na klupi zameniti Paskala Dupraza koji je sedeo na klupi Evijana od 2012. godine, a dobio otkaz posle eliminacije ekipe u drugu ligu minule sezone.

20:20 - NAPOLI DOVEO ŠTOPERA KALJARIJA

Reprezentativac Italije Davide Astori (28) karijeru nastavlja u Napoliju, potvrdio je taj klub. Reprezentativac Italije minulu sezonu je proveo u Romi na pozajmici iz Kaljarija, koji će dobiti 6 miliona evra na ime obeštećenja za štopera.

19:54 - ANTALIJA DOVODI VALDESA

Stigao je Eto, blizu je bio Ronaldinjo, a još bliže Antaliji je sada Viktor Valdes (33), bivši dugogodišnji golman Barselone, trenutno pod ugovorom sa Mančester junajtedom. Turski klub je potvrdio da je poslao ponudu iskusnom čuvaru mreže.

- Valdes želi da ide iz Mančestera, mi smo poslali zvaničnu ponudu i očekujem da završimo posao za nekoliko dana - rekao je predsednik Antalije Gultekin  Genčer.

19:26 - BEHRAMI U PREMIJER LIGI

Imamo još jedan završen transfer: Švajcarac Valon Behrami (30) potpisao je za novog premijerligaša Votford, koji je njegovom bivšem klubu Hamburgu platio 3,5 miliona evra.

19:08 - RONALDINJO SE VRATIO U BRAZIL!

Ako ne dođe do kolosalnog preokreta u toku dana, Ronaldinjo će postati novi igrač brazilskog Fluminensea. Klub iz Rija i nekada najbolji igrač sveta finaliziraju pregovore, pa bi uskoro trebalo da usledi i zvanična potvrda dogovora. To praktično znači da od dolaska Brazilca u Antaliju kod Etoa i Dijare - nema ništa. Ostaje da se vidi kako će na dolazak Ronaldinja u Karioka Trikolore reagovati navijači najvećeg  rivala Flamenga, čiji je dres , po povratku iz Evrope, nosio ovaj fudbalski mag.

17:45 - JUNAJTED NE STAJE

Švajnštajger je stigao, sledeći je Šniderlin. Francuski vezni fudbaler biće, po svemu sudeći, treće pojačanje Mančester junajteda u tekućem prelaznom roku. Ovu informaciju objavio je Skaj Sports.

17:33 - STOUK DOBIJA BEKA LIVERPULA

S obzirom na to da neće produžiti ugovor sa Liverpulom koji mu je tek istekao, Glen Džonson (30) se seli sa Enfilda, ali ostaje u Engleskoj. Iskusni desni bek karijeru će nastaviti u Stouku, pišu engleski mediji.

17:23 - ITALIJANI PIŠU, VIDIĆEV MENADŽER DEMANTUJE

Italijanski mediji pišu da bi Nemanja Vidić mogao da pređe u Katar za 3,5 miliona evra po sezoni, na dve godine. Sve su to izmišljotine, tvrdi njegov agent Silvano Martina.

- Ne znam odakle ljudima takve informacije. Primetio sam da se često piše o Vidiću, gotovo svakodnevno. Njegova budućnost? Mi smo opušteni, pitajte klub -  uputio je Martina novinare na Interovu adresu.

16:54 - GVIDETI U SELTI

Selta je potvrdila da je potpisala ugovor sa Džonom Gvidetijem kome je istekao ugovor sa Mančester Sitijem. Šveđanin je bio veoma zapažen na nedavnom Evropskom prvenstvu za mlade, gde je njegova reprezentacija osvojila prvo mesto.

16:37 - ATLETIKO MORAD DA PLATI 15 MILIONA ZA SAVIĆA

Atletiko Madridu je neophodan novi štoper, a Dijego Simeone ima ideju ko bi to mogao da bude. U pitanju je Stefan Savić, bivši igrač Partizana, a sada član Fiorentine. Pretpostavlja se da ga "viola" neće pustiti za manje od 15 miliona evra.

16:18 - MITROVIĆ MOŽE I U SERIJU A

Sportski direktor Anderlehta Herman van Holsbek izjavio je da bi Aleksandar Mitrović mogao da ovog leta završi i u nekom od klubova iz Serije A, iako je Njukasl najveći favorit u trca za njegovim potpisom.

16:03 - KELN DOVEO IGRAČA JUVENTUSA

Frederik Sorensen je novi igrač Kelna u koji stiže iz Juventusa. "Jarčevi" su za njega izdvojili 2 miliona evra.

15:49 - ESPANJOL ODBIO REAL

Predsedik Espanjola Đoan Kole izjavio je da je taj klub odbio prvu ponudu Reala za golmana Kike Kasilju koji bi trebalo da stigne kao zamena za Kasiljasa koji odlazi iz "kraljevskog kluba".

15:35 - TURAN NEĆE NA POZAJMICU

Pojačanje Barselone Arda Turan priznao je da ne razmišlja o šestomesečnoj pozajmici, jer ne može da zaigra za novi klub Barselonu zbog kazne koja je izrečena Kataloncima da ne smeju da registruju pojačanja do januara 2016. godine. On planira da trenira sa timom i privikne se na stil igre.

15:21 - LIVERPUL SA STERLINGOM, ALI BEZ BALOTELIJA NA TURNEJI

Liverpul je objavio spisak igrača koji će putovati sa timom na pripremnu turneju, a na njemu se nalazi i Rahim Sterling za koga se piše već mesecima da napušta klub. Ipak, neki igrači su izostavljeni i jasno je da se na njih ne računa, a to su Mario Baloteli, Hoze Enrike i Fabio Borini.

14:59 - ZVEZDA PREDSTAVILA IBANJEZA

Poslednje dosadašnje pojačanje Crvene zvezde Luis Ibanjez je predstavljen kao novo pojačanje kluba. Više pročitajte OVDE.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

14:48 - POTVRĐENO: ŠVAJNŠTAJGER JE U MANČESTERU

Saga o Bastijanu Švajnštajgeru je završena. Karl-Hajnc Rumenige je potvrdio da je došlo do dogovora između Junajteda i Bajerna oko transfera kapitena nemačke reprezentacije i on će od sledeće sezone nositi dres "crvenih đavola". Više o tome čitajte OVDE.

14:24 - VENGER ZVAO LIČNO BENZEMU

Menadžer Arsenala je pozvao telefonom svog sunarodnika iz Reala i raspitivao se kod njega da li razmišlja o odlasku iz "kraljevskog kluba" i selidbi u London.

14:07 - IBRA: VOLEO BIH DA IGRAM U BAJERNU

Zlatan Ibrahimović otkrio je da ako bi igrao u Nemačkoj, igrao bi samo za Bajern iz Minhena. Da li se ovo može protumačiti kao neki nagoveštaj njegovog odlaska iz PSŽ-a, naročito posle izjave Kristijana Ronalda da bi došao u Pariz samo ako Ibra ode? Uz sve to, pitanje je i da li bi Šveđanin došao u klub koji trenira Gvardiola sa kojim nije u dobrim odnosima.

13:52 - EL ŠARAVI SE SELI U MONAKO

Stefan El Šaravi će najverovatnije nastaviti karijeru u Monaku. On je napustio trening centar Milana i očekuje se da će u ponedeljak  biti u Montekarlu na medicinskim pregledima, posle čega će potpisati ugovor. "Kneževi" će za njega platiti 15 miliona evra.

13:20 - FENERBAHČE POTVRDIO DOLAZAK VAN PERSIJA

Turski klub je objavio da je kompletirao sav posao oko prelaska Robina van Persija iz Mančester junajteda. Očekuje se da Holanđanin tokom vikenda dođe u Istanbul.

12:58 - LAKAZET SADA NA PUTU ZA LONDON

Iako se spekulisalo da će najbolji strelac u Francuskoj ovog leta doći u Liverpul, sada je došlo do preokreta i, prema pisanju Dejli Telegrafa, bliži je prelasku u Arsenal.

Transferi, tračevi 12:44 - OBLAK PRVI PIK JUNAJTEDA, AKO ODE DE HEA

"Crveni đavoli" veruju golmanima Atletiko Madrida. Očigledno zadovoljni kako su prošli prilikom transfera Davida de Hee za koga im Real sada nudi silni novac, u Mančesteru su procenili da u slučaju da ostanu bez golmana, prvi pik im bude upravo sadašnji čuvar mreže "jorgandžija" Jan Oblak.

12:37 - LONDONSKI DERBI ZA LJORENTEA

Totenhem i Vest Hem vode žestoku bitku za dovođenjem Fernanda Ljorentea iz Juventusa koji je postao višak dolaskom Mandžukića i Dibale. Gazeta delo Sport prenosi da oni nisu jedini i da je Liverpul spreman da plati 14 miliona funti za 30-godišnjeg napadača.

12:30 - ATLETIKO DOVEO KARASKA

Atletiko Madrid je pronašao zamenu za Ardu Turana. "Jorgandžije" su objavile da su završile posao oko dovođenja Janika Karaska iz Monaka sa kojim su potpisali petogodišnji ugovor.

12:22 - DŽONSON POTPISAO ZA STOUK Nekadašnji engleski reprezentativac Glen Džonson prešaoo je u Stouk posle isteka ugovora sa Liverpulom. Ne zna se na koliko je potpisao ugovor i kolika će mu biti plata.

12:16 - ŠAĆIRI PRIHVATIO SELIDBU U ŠALKE

Na Đerdana Šaćirija više ne računaju u Interu i pokušavaju da ga se oslobode. Bili su dogovorili njegov prelazak u Stouk, ali je Švajcarac albanskog porekla odbio da ide na Ostrvo, međutim, prema poslednjim informacijama je pristao da postane član Šalkea koji je takođe pokazao interesovanje.

12:05 - NJUKASL DOBIO PRVO POJAČANJE Nije u pitanju Aleksandar Mitrović, ali jeste možda i najveći talenat holandskog fudbala Georginio Vajnaldum koji je zvanično postao član premijerligaša. Bivši igrač PSV Ajndhovena potpisao je petogodišnji ugovor, a cena transfera nije poznata.

12:00 - JUVENTUSOVA NEPRISTOJNA PONUDA

Uprava Juventusa je spremila plan B u slučaju da Pol Pogba napusti Torino, a on se zove Oskar. Čelnici "stare dame" su spremili 40 miliona evra za Čelsi i dres sa brojem 10 Brazilcu da bi se preselio na Apeninsko poluostrvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejo

    11. jul 2015 | 19:45

    Uvijek sam volio ronaldinja ali ovi njegovi klubovi sto ih izmjenja stvarno bolje da se vratio u evropu ili otisao u mls

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA