SERENA PONOVO PIŠE ISTORIJU: Amerikanka prigrabila šestu titulu na Vimbldonu! (VIDEO)

Američka teniserka osvojila ukupno 21. Gren Slem titulu u karijeri

  • 2

Ne može joj niko ništa! Serena Vilijams je osvojila šestu titulu Vimbldona nakon što je u finalu savladala Španjkinju Garbinu Muguruzu u dva seta 6:4, 6:4.

Ovo je čak 21. Gren Slem titula za Amerikanku, koja je još jednom dokazala da je za klasu ispred svih teniserki na WTA turu. Serena je na "Ol Ingland klabu" pehar podizala i 2002, 2003, 2009, 2010 i 2012. godine.

Vilijamsova je prva igračica od 1988. koja je osvojila sva tri Gren Slema turnira, kada je to pošlo za rukom Šefi Gref, koja je na kraju osvajanjem US opena kompletirala Gren Slem.

Iako je autsajderka i 20. teniserka sveta napravila brejk na početku meča i povela 2:0, to se ispostavilo kao zatišje pred buru kakvu samo najbolja teniserka sveta može da priredi - napravila je preokret, osvojila deset od 11 gemova da bi potom ušla u istoriju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, Serena nije mogla tako lako da stigne do trofeja - dva puta je servirala za meč, i oba puta je Mugurza napravila brejk (pri rezultatu 5:1 i 5:3). Muguruza je u napetom osmom gemu uspela da iskoristi čak petu brejk loptu, ali ona je svoj naredni gem izgubila glatko sa nulom, a Serenino slavlje je moglo da počne.

Španska teniserka nije uspela da se pridruži Venus Vilijams, Žastin Enan, Sem Stosur i Dženifer Kaprijati, koje su uspela da savladaju Serenu u gren slem finalima.

Vimbldon logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA