ISTORIJSKI DOGOVOR DRŽAVE I ČUKARIČKOG: Niče fudbalski kompleks, stadion se proširuje na 8.000 mesta!

Ugovor potpisan na 10 godina: grade se apartmani za igrače, pokriva se istočna tribina...

  • 7

Ko sto je Telegrafu najavljeno još pre godinu dana u ekskluzivnom razgovoru, fudbalski klub Čukarički napravio je istorijski korak za srpski fudbal.

Potpisan je ugovor sa opštinom Čukarica o načinu korišćenja stadiona i tako su na neki način razbijeni stereotipi o privatizaciji.

- Opština Čukarica je potpisala ugovor sa Čukaričkim o načinu korišćenja sportskog kompleksa na Brdu. Na ovaj način smo zaštitili državu koja više neće ulagati u stadion, dok će ulagač imati garancije za uloženi novac.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ugovor je potpisan na 10 godina i u zavisnosti od ulaganja moći će da se produži. U slučaju da je drzavni interes da se stadion uzme, investitor će dobiti uložena sredstva nazad. Jedino neće dobiti ništa ako se sam povuče - rekao je prilikom potpisivanja ugovora Uroš Janković, prvi čovek opštine Čukarica.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dragan Ilić,direktor Cukarickog ističe da je klub vrlo zadovoljan postignutom saradnjom sa državom.

- Čukarički je jako zadovoljan. Ovim potpisom ćemo nastaviti izgradnju kompleksa. Smatramo da će biti među tri najbolja kompleksa koje ima Banovo Brdo. Ada, Košutnjak i sada stadion.

PLANOVI:

* Pokrivanje Istoka, nadogradnja Zapada, ukupno 8.000 gledalaca.

* Ispod istočne tribine trebalo bi da bude poslovni prostor.

* Sa zapadne strane, gde je Sportsko društvo, planirano da budu podignuta dva - tri sprata, gde će biti apartmani za igrače.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko od B.Brda

    14. jul 2015 | 14:52

    Sve sto radi Cukaricki u smislu fudbala i igara je za pohvalu.Medjutim,nije mi jasno kako ovaj Dss ovac Jankovic,kojeg sutra smenjuju kako cujem,vec mesecima daje izjave ispred kluba,a nije zvanicno nista u klubu,i gle cuda,sada potpisuje ugovor,dan pred smenu,gde se nesto daje Cuki na 10 god.Jos znam da je i sestru ili zenu ubacio u klub.Ako to nije posao za agenciju za borbu protiv kopupcije.Svaka cast Cuki ali ne treba nista i nikoga idealizovati.Ovo sa Jankovicem jednostavno "nema dobar miris" i podseca na pravu "burazersku ekonomiju",kako neko rece...

  • Daks

    14. jul 2015 | 14:34

    Najbolji klub,nema Terzica i ostalih!!!!

  • Aleksandar

    14. jul 2015 | 14:48

    Jedini ozbiljan klub u drzavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA