POČINJE SUPERLIGA: Ko, kad, s kim i gde?

Ako ponovi uspeh od prethodne sezone aktuelni šampion Partizan ima priliku da prvi put preuzme vođstvo po broju osvojenih titula od Večitog rivala

  • 4

Fudbaleri Partizana današnjom utakmicom u Humskoj protiv Metalca otvaraju novu sezonu u Superligi, u kojoj im je glavni cilj odbrana titule i rekord po broju titula u domaćem takmičenju.

Partizan i Crvena zvezda imaju po 26 titula šampiona države i crno-beli prvi put posle više od 40 godina imaju šansu da preuzmu primat u Srbiji.

Zvezda posle rane eliminacije iz Evrope sav fokus ima ka Superligi, koju startuje gostovanjem na Vračaru protiv OFK Beograda. Interesantno je da će na klupi "romantičara" debitovati četvrta "Zvezdina zvezda" Vladimir Petrović Pižon, koji je u pauzi između dve sezone preuzeo OFK Beograd.

Lalatoviću injekcija od 500.000 evra pred početak Superlige!

I crveno-beli u odnosu na prošlu sezonu imaju novog trenera Miodraga Božovića, koji ima dosta problema oko sklapanja tima zbog povreda.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Derbi runde igra se u Novom Sadu gde Vojvodina dočekuje Čukarički, a obe ekipe meč dočekuju posle odličnih igara u kvalifikacijama u Ligi Evrope i pobeda u prvim mečevima nad Spartaksom (3:0), odnosno Gabalom (1:0).

Od ostalih utakmica izdvaja se mali beogradski obračun između Rada i Voždovca, dok povratnik u elitni rang srpskog fudbala Javor gostuje u Novom Pazaru.

Superliga ove sezone se igra po novom sistemu, ostao je isti broj timova (16), ali je uveden plej-of i plej-aut koji će biti po trokružnom sistemu. Novina je da će se bodovi deliti posle 30. kola kako bi prvenstvo bilo zanimljivije.

Parovi prvog kola Superlige:

PETAK

Partizan - Metalac (20 sati)

Borac Čačak - Radnički Niš (20).

SUBOTA

Rad - Voždovac (17)

Spartak - Radnik Surdulica (17)

Jagodina - Mladost Lučani (19)

Novi Pazar - Javor (19).

NEDELJA

OFK Beograd - Crvena zvezda (17)

Vojvodina - Čukarički (19)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zde

    17. jul 2015 | 15:26

    zvezda je sampion to nek znaju svi !!!

  • Dr. za rock and roll

    17. jul 2015 | 15:05

    Pa sta ako se dele bodovi to mu dodje na isto?? Ili sam ja lud i molim kratku obuku ako gresim. Hvala

  • brana

    19. jul 2015 | 13:55

    Za svoje 42 gidine ne znam i ne zanima me drugi klub osim Crvene Zvezde ali sam na zalost shvatio i ubedjen sam da se ova Zvezda nece izvuci iz zivog blata u koje je upala jos dugo,dugo.Mozda jednog dana kada bude privatizovana i kada vlasnik dovede prave trenere i igrace i budemo imali izrenoviranu "Marakanu",da,bas "Marakanu" tada ce da se vrate rezultati i titule. Ostace zal i secanja na onu staru borbenu sampionsku Zvezdu koja je mogla i pobedjivala svakog u 20 veku i na ovu drugu tuznu Zvezdu koja je sa 5 oktobrom 2000 i Toletom na celu FSS potonula i tavori u ovoj agoniji vec 15 godina.Bice bolje nadam se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA