Zlatni Orlić u Fiorentini: Neverovatan poslovni potez Genka prilikom njegove prodaje!

Belgijanci su odbili prvu ponudu Fiorentine od 9.000.000 evra, ali su pristali na manju od 6 miliona uz jedan značajan dodatak u ugovoru

  • 1
Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Borba italijanskih klubova za potpis osvajača Mundijalita i dobitnika bronzane lopte Sergeja Milinkovića Savića je završena, a u njoj je pobedila Fiorentina.

Kako javljaju italijanski mediji, u ponedeljak uveče je pao dogovor između "viole" i belgijskog Genka koji je fudbalskim žargonom rečeno majstorski odigrao prilikom ovog transfera zbog čega će biti odlično i novčano nagrađen.

Dva velikana Serije A, Lacio i Fiorentina su se borili za talentovanig srpskog vezistu. Rimljani su nudili 6 miliona evra za njega, dok su Belgijanci na početku stavili cenu od ogromnih 15 miliona evra bez želje za daljim cenkanjem. Iz Firence su odgovorili ponudom od 9.000.000evra plus bonus milion čime su izbacili "nebesko-plave" iz trke za srpskim reprezentativcem.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Tako da je prelazak bivšeg fudbalera Vojvodine na "Artemio Franki" bio maltene rešena stvar, ali je onda javnost ostala iznenađena kada se saznalo da će ljubičasti platiti za trećinu manju sumu od one koju su prethodno ponudili, a razlog se krije u neverovatnoj odluci čelnika Genka da pristanu da dobiju 6 miliona evra, ali i 50 procenata novca od narednog transfera.

Očigledno je da Belgijanci ne sumnjaju u talenat momka koji je okitio Svetskim zlatom i da veruju da će kroz nekoliko sezone njegova vrednost na tržištu biti pet puta veća od sadašnje, pa računaju da zarade ozbiljan novac od njegove naredne prodaje.

Očekuje se da 20-godišnji igrač potpiše petogodišnji ugovor sa Fiorentinom za početnu platu od 650.ooo evra koja će rasti iz sezone u sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNiTEDSTATESOFSERBIA

    21. jul 2015 | 10:39

    Trguju i zarađuju našom decom kao robovima @kako je u svemu prošla vojvodina kao matični klub? Da li postoji Neko u Srbiji ko bi mogao da se posveti mladim sportistima i njihovim ugovorima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA