SAMO VOŠA IDE DALJE! Čukarički poražen u Bakuu! (VIDEO)

Novosadski klub remizirao u Letoniji, dok je beogradski primio dva gola i završio svoj put ka Evropi

  • 15

Srbija ostaje sa jednim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a to je Vojvodina! Novosadska ekipa remizirala je u Letoniji u revanš meču trećeg protiv Spartaksa minimalnim rezultatom 1:0, dok je Čukarički poražen u Azerbejdžanu 2:0 od Gabale.

Spartaks - Vojvodina 1:1 (konačan rezultat dvomeča 1:4)

(Vivakva 90+2 - Kordić 86)

Gabala - Čukarički 2:0 (konačan rezultat dvomeča 2:1)

(Zenjov 39, 53)

Vojvodina je uspela da pečatira plasman, ali je lagano mogla da postigne bar 3-4 gola Spartaksu, koji je i na svom terenu nadigran od novosadske ekipe.

Čak 15 šuteva ka golu naspram 4 na strani domaćina dovoljno govori da je Voša i pored odličnog rezultata iz Novog Sada pristupila dobro meču. Prilike su najviše imali Nastić, Stanisavljević i Ivanić, ali za promašaje nije imao ko da ih kazni, tako da je ceo meč bio uglavnom slabijeg tempa.

Golovi su ipak pali u finišu meča, kada je tačku na dvomeč stavio Šaleta Kordić, dok je u zaustavnom vremenu pogodio utešni gol Vivakva.

U nastavku kvalifikacija Vojvodina se sastaje sa italijanskim predstavnikom Sampdorijom.

Prvi meč igra se 30. jula u Ðenovi, a revanš 6. avgusta u Novom Sadu.

SPARTAKS: Davidovs, Mežs, Bulvitis, Nazarenko, Šlampe, Abdultaofik (od 46. Mickevišs), Maksimenko, Ulimbaševs, Vivakva, Bespalovs (od 54. Punculs), Taki (od 69. Stuglis).

VOJVODINA: Žakula, Lakićević, Pankov, Đurić, Nastić, Sekulić, Maksimović, Stanisavljević (od 73. Stamenić), Ivanić (od 69. Paločević), Babić, Ožegović (od 80. Š. Kordić).

Printskrin: uefa.com Printskrin: uefa.com

Gabala je morala da bude bolja nego u Beogradu, i tako je bilo - od početka je azerbejdžanska ekipa napadala, i posla za Stevanovića je bilo sve do sredine prvog poluvremena; vezao je nekoliko dobrih intervencija, a najbolja je bila kada je u istom napadu "skinuo" dva zicera.

To je osokolilo igrače Čukaričkog i zaigrali su agresivnije - Brežančić i Stojiljković imali su fenomenalne prilike, pogotovo iz prekida. Prva kazna za sve promašeno stigla je u 39. minutu.

Gaj je bio u duelu sa Ostojićem, a lopte se nakon toga domogao Zenjov, koji je kroz noge proturio loptu kroz noge Pjasentinu, i pogodio donji desni ugao Stevanovićevog gola.

U prvom minutu nadoknade je Čuka mogla do izjednačenja, ali je golman posle opasnog kornera ipak bio na mestu.

Drugo poluvreme počelo je na najgori način - Gabala je već posle osam minuta, i ponovo je Zenjov bio strelac - ovaj put još lakše; u kazneni prostor je ušao po levoj strani i niko od čak šestorice fudbalera mu nije prišao, već je iskoristio prostor i pogodio dalji ugao mreže koju nije odbranio Stevanović.

Usledila je prava opasada gola Gabale, a najviše će žaliti Stojiljković, koji je nakon ukradene lopte imao jedan-na-jedan sa golmanom i loptu poslao visoko iznade prečke.

U nastavku kvalifikacija Gabala će igrati sa boljim iz dvomeča Trakaj (Litvanija) - Apolon (Kipar).

GABALA: Bezotosni, Abasov, Stanković, Rafael, Rikardinjo, Sadigov, Gaj, Zenjov, Husejnov, Zagarov (od 70. Dašdemirov), Antonov (od 90. Dodo).

ČUKARIČKI: Stevanović, Stojković, Ostojić, Pjasentin, Brežančić, D. Srnić (od 55. Regan), Janković (od 76. Matić), S. Srnić (od 81. Mandić), Bojić, Pavlović, Stojiljković.

Printskrin: uefa.com Printskrin: uefa.com
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    23. jul 2015 | 23:27

    Kako sad ovo? Pa zar niko nije rekao ovim azerima da Cuka igra najlepsi fudbal,da je Cuka trebala da bude sampion ali zli Partizan krade? Zar ne znaju da su oni najsredjeniji i najstabilniji klub? Strasno....

  • Cdc

    23. jul 2015 | 22:31

    Koja sramota,ja nemogu da verujem da je njihova liga jaca od nase,igraju ljudi odlicno,a i njihov inter je lepo odigrao,ovo je uzas ljudi

  • Sasa

    23. jul 2015 | 19:35

    Ali odbrana cuke obicna smejurija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA