Nikad luđi Hungaroring: Fetelu start doneo pobedu, Hamilton i Rozberg izletali sa staze!

Sebastijan Fetel je prekinuo dominaciju Mercedesa čiji su vozači trijumfovali na poslednjih sedam trka u šampionatu Formule 1

  • 0

Sebastijan Fetel je pobednik Velike Nagrade Mađarske. U izuzetno uzbudjivoj trci na Hungaroringu Nemac je slavio posle odličnog starta, kada je pretekao oba vozača Mercedesa, koji su bili na prve dve pozicije - Luisa Hamiltona i Nika Rozberga.

Ferari je imao odličnu taktiku za start trke, dok su vozači Mercedesa delovali nesigurno i nervozno, što su iskoristili vozači italijanske ekipe i tako od starta pretekli trenutno vodeće vozače u generalnom plasmanu.

Emotivan oproštaj vozača Formule 1 od Žila Bjankija (VIDEO)

Fetel prvo mesto nije ispuštao do kraja trke, a pobedu je posvetio nedavno preminulom Žilu Bjankiju, od koga su se svi vozači oprostili pre početka trke minutom ćutanja. Fetel je istakao da bi, da nije bilo tragičnog udesa, Bjanki uskoro sigurno bio deo Ferarijeve porodice.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Trku je pratilo mnogo incidenata i vozača sa bolidima, kao i izletanja sa staze. Tako nešto dogodilo se i trenutno prvoplasiranim vozačima u generalnom plasmanu - Luisu Hamiltonu, koji je napravio grešku već na startu, pa su ga pretekli mnogi vozači, a šest krugova pre kraja u problemu se našao i Niko Rozberg, koji se sudario sa Danijelom Rikardom, pa je usled toga oštetio gumu i zbog toga na kraju pao na 8. mesto.

Pored Fetela na pobedničkom postolju su se našli Kujat i Rikardo iz Red Bula. Ovako izgleda i konačan plasman trke za Veliku nagradu Mađarske.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA