Posle 26 operacija ovako izgleda noga fudbalera koji je doživeo najgoru povredu ikada viđenu! (FOTO)

Dejvidu Bastu je istog trenutka karijera bila završena, a lekari su čak razmatrali i da mu amputiraju potkolenicu. Ipak, odlučili su se za seriju operacija, ali i sada sam pogled na njegovu nogu izaziva mučninu

  • 1

Jedan od najstravičnijih prizora u svetu fudbala je sigurno bio momenat iz 1996. godine sa meča Mančester junajted - Koventri kada je igrač gostujućeg tima Dejvid Bast doživeo najgoru povredu ikada viđenu na fudbalskim terenima koja mu je okončala profesionalnu fudbalsku karijeru u 28. godini.

U mnogim sprovedenim anketama među ljubiteljima fudbala kada su u pitanju horor povrede koje su fudbaleri doživljavali u vrhu se najčešće nalazi scena iz drugog minuta te utakmice i stravičan prelom noge koji je doživeo defanzivac Koventrija.

On je došao u šesnaesterac na izvođenje kornera, Peter Šmajhel je prebacio loptu na drugu stranu, a Bast je zajedno sa Denisom Irvinom i Brajanom Meklerom krenuo ka njoj. Kada je uklizao njegova noga je ostala u sendviču između dvojice igrača junajteda i obe potkolenične kosti su pukle.

Još mnogi pamte scenu kako je Šmajhel dozivao pomoć, a onda pobegao odatle jer nije mogao da gleda prizor kao iz horor filma, a kasnije je peškirom čistio krv iz svog šesnaesterca nekoliko minuta.

Karijera Dejvida Basta je u tom trenutku bila završena, a lekari su u bolnici razmatrali da li bi trebalo da mu amputiraju nogu. Ipak, odustali su od toga i krenula je serija od 26 operacija koje su izvedena na Bastu kako bi mu se sačuvala noga. Koliko je to bila stravičan otvoreni prelom govori i fotografija snimljena sada 19 godina posle svega i 26 hirurških intervencija, a sam pogled na nju ponovo izaziva mučninu u stomaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    27. jul 2015 | 00:12

    Strasno znam kako mu je imao sam i ja otvoreni prelom leve podkolenice lecenje sporo katastrofa mogu samo da mu pozelim sve naj naj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA