Partizan je samo jednom ispao posle 1:1 u gostima, a taj meč je najbolniji za Grobare! (VIDEO)

Crno-beli su u svojoj istoriji, pre duela sa Steauom, pet puta u evropskim duelima igrali 1:1 u prvom meču u gostima i četiri puta su prolazili dalje

  • 11

Partizan je u Bukureštu odigrao 1:1 protiv Steaue, pa će na revanšu imati dobru šansu da pred svojim navijačima u Beogradu eliminiše šampiona Rumunije u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Navijači Partizana bili su zadovoljni iskodom meča na Nacionalnom stadionu, mada su njihovi miljenici mogli i bolje da prođu. Ono što dodatno može da ih raduje, jeste i podatak da je Partizan kroz istoriju bio više nego uspešan

>>> Bekali opet ''briljira'': Partizan nam ne bi dao gol da smo igrali dve hiljade godina!

>>> Da li je ovaj Partizan najbolji Partizan u poslednjoj deceniji?

Rezultat 1:1 u gostima u prvoj utakmici nije toliko čest u Partizanovoj istoriji. Ovo je tek šesti put u da je ekipa iz Humske prvi evropski dvomeč završila rezultatom 1:1.

Ono što posebno može da raduje Grobare jeste to što su u 80% takvih situacija prolazili dalje - četiri od pet puta. Izbacivali su Sporting iz Lisabona, Hamarbi, Inter iz Bakua, Širak, a ispali su od Šamrok Roversa.

Foto: Partizan.rs Foto: Partizan.rs

2011. godina: PARTIZAN - ŠAMROK ROVERS 1:1 (1:2)

Upravo duel protiv ekipe iz Irske pali crvenu lampicu i predstavlja upozorenje za Partizan i njegove navijače. Šamrok je bio totalni autsajder pred duel plej-ofa Lige Evrope. Prvi meč u Irskoj završen je nerešenim rezultatom. Očekivalo se da Partizan sve reši u revanšu protiv poluamaterske ekipe Šamroka, ali su borbeni Irci sve iznenadili i pobedili sa 2:1 posle produžetaka.

>>> Partizan objavio: Na Steauu za 500 dinara

>>> Brašanac: Grobari, sad se pokažite!

Partizan je poveo golom Vladimira Volkova u 35. minutu i tada su svi pomislili da je posao završen. Usledila je bomba Peta Salivena, koji je postigao evrogol iz voleja u 58. minutu.  Ekipu Aleksandra Stanojevića i sve Grobare na stadionu potpuno je šokirao penal u produžecima, koji je realizovao O'Donel, koji je doneo Šamroku istorijski plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

U ostalim duelima u kojima su igrači Partizana odigrali 1:1 posle prvog meča uspeli su da slave posle revanša u Beogradu.

2013. godina: PARTIZAN - ŠIRAK 1:1 (0:0)

Poslednji takav duel bio je 2013. godine u 2. kolu kvalifikacija za ligu šampiona protiv jermenskog Širaka. Partizan je na JNA u revanšu odigrao meč bez golova i to je bilo dovoljno za prolaz, zahvalujući golu u gostima u prvoj utakmici u Jermeniji.

2008. godina: PARTIZAN - INTER BAKU 1:1 (2:0)

Prethodno se takva situacija dogodila 2008. godine, kada je Partizan prošao dalje protiv Intera iz Bakua u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč u Bakuu odigran je 1:1, a strelac za Partizan bio je Miloš Bogunović. Crno-belima su pobedu od 2:0 u revanšu doneli Žuka i Dijara.

2002. godina: PARTIZAN - HAMARBI (1:1) (4:0)

Pre 13 godina se dogodila slična situacija, kada je Partizan igrao protiv švedskog Hamarbija u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle 1:1 u Štokholmu, crno-beli su do vrha napunili mrežu Šveđana u revanšu i pobedili su sa 4:0. Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, a strelci su bili Vladimir Ivić, Danko Lazović, Ivica Ilijev i Saša Ilić.

1961. godina: PARTIZAN - SPORTING (1:1) (2:0)

Poslednji duel o kome pišemo u tekstu bio je ujedno i prvi u kome je Partizan posle prvog duela u gostima imao rezultat 1:1. Bilo je to davne 1961. godine protiv Sportinga iz Lisabona u plej-ofu Kupa evropskih šampiona. Partizanu su u revanšu posle 1:1 u Portugaliji prolaz u KEŠ golovima omogućili Lazar Radović i Joakim Vislavski

Kakav će biti ishod duela posle najnovijeg duela u kome je prvi meč u gostima Partizan odigrao nerešeno rezultatom 1:1, saznaćemo u utorak.

(D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ozon

    31. jul 2015 | 09:40

    Da nisam pročitao sastav Partizana dan posle utakmice bio bih ubeđen da Babović nije igrao. Šaponjić jako loš, Ninković katastrofa. Zar moramo protiv Steaue da igramo sa 3 igrača manje ?

  • Crni

    30. jul 2015 | 23:28

    Babovicu odlazi iz Partizana !

  • Cica

    31. jul 2015 | 12:37

    Kakvo je ovo lupanje za Babovica, nerezumem ove navijace ili to mozda nisu navijaci. Babonja je igracina a vi lupajte koliko hocete...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA