Niko kao Saša Ilić: Stotka kapitena Partizana za sva vremena! (VIDEO)

Legenda crno-belih je postavila još jedan klupski rekord koji će teško biti srušen

  • 3

Saša Ilić je legenda Partizana i to jedna od najvećih u istoriji kluba i tu uopšte nema zbora. Čovek koji je simbol ovog kluba poslednjih 20 godina je vlasnik mnogo rekorda kada su u pitanju igrači koji su nosili crno-beli dres, a na prvoj utakmici sa Steauom još jednom je upisao svoje ime u istoriji.

>>> Da li je ovaj Partizan najbolji Partizan u poslednjoj deceniji?

>>> ODLIČAN REZULTAT ZA PARTIZAN: Remi sa Steauom pred revanš u Beogradu! (VIDEO)

Kada je Zoran Milinković odlučio da u 83. minutu pošalje na teren legendarnog kapitena u meču u Bukureštu, tog trenutka je čuvena "dvadesetdvojka" postavila još jedan teško dostižni rekord. Ilić je u tom trenutku upisao svoj 100. meč za klub iz Humske u evropskim takmičenjima.

>>> Gde su igrači s kojima je Sale Ilić osvojio prvu od 10 titula u Partizanu? Jedan i dalje igra!

>>> ISKRENI SAŠA ILIĆ: Da su mi ponudili da biram Partizan ili Mančester junajted, rekao bih - Ma koji, Mančester!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tačno 18 godina i 7 dana od svog debija na međunarodnoj sceni u meču kvalifikacija za Ligu šampiona 1997. godine protiv Koracije iz Zagreba u Beogradu "Sale kapiten" je došao do svog trocifrenog broja nastupa u crno-belom dresu kada su u pitanju takmičenja pod okriljem UEFA.

On je do ovolikog broja mečeva došao igrajući za Partizan u dva navrata. Prvo od 1997. godine do 2005. godine je igrao za klub iz Humske i vodio ga 2003. godine do grupne faze Lige šampiona sa kapitenskom trakom na ruci, a onda sezonu kasnije i do prvog prezimljavanja u Evropi što još nije pošlo za rukom nijednom drugom timu sa ovih prostora.

Nakon toga se otisnuo u inostranstvo igrajući narednih pet godina za Galatasaraj, Red Bul Salcburg i Larisu da bi se 2010. godine vratio u klub u kome je ponikao i ponovo ga zajedno sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem doveo do grupne faze Lige šampiona.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Dakle za 13 sezona provedenih u seniorskom timu Partizana Ilić je uspeo da dva puta bude učesnik grupne faze najelitnijeg evropskog takmičenja, da dođe do plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope i da na terenu vodi duele sa nekima od najboljih svetskih igrača u poslednje dve decenije poput Zidana, Figa, Bekama, Ronalda, Širera, Drogbe, Balaka...

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Bilo je baš mnogo velikih imena. Takve stvari se događaju kada igraš u Ligi šampiona, a ja sam je igrao dva puta. Bilo bi idealno kada bi ove godine bila treća sreća za mene i da na kraju se dogodi i ta najlepša utakmica na međunarodnoj sceni koju ću pamtiti ceo život. Zašto da i ne dođe Mesi sa Barselonom u Beograd, pa da taj spisak zaokružim - rekao je Ilić za Informer podsećajući da jedino protiv fenomenalnog Argentinca nikada nije igrao u karijeri.

Inače, on planira da na kraju predstojeće sezone, kada bude već imao 38 godina konačno kaže zbogom fudbalu i okači kopačke o klin što će sigurno biti jedan od najtužnijih dana za navijače Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA