Ispovest Peđe Mijatovića: Otišao sam u Partizan protiv svoje volje, hteo sam u Hajduk iz Splita!

Legendarni fudbaler naše reprezentacije u razgovoru za hrvatske medije otkrio mnoge nepoznate detalje sa početka karijere

  • 20

Legenda Partizana, Real Madrida i naše reprezentacije - Predrag Mijatović, dao je intervju za hrvatski Tportal u kome je otvoreno pričao o periodu kada je 1989. godine protiv svoje volje prešao u klub iz Humske, iako je bio veliki navijač Hajduka iz Splita, gde je tada želeo da nastavi karijeru.

- Kao što neki znaju još kao klinac sam navijao za Hajduk, bio sam pravi hajdukovac, dok je moj otac bio Partizanovac. Nismo u porodici imali Zvezdaša. Kao klinac divio sam se fenomenalnoj Hajdukovoj ekipi, a igrački uzor tada mi je bio golgeter Ivica Šurjak - rekao je Mijatović.

- Nakon što smo osvojili Svetsko prvenstvo za juniore u Čileu 1987. godine, Dejan Savićević je otišao iz Budućnosti u Crvenu zvezdu i ubrzo nakon toga Hajduk je počeo da radi na mom transferu.

- Stvarno sam bio jako blizu, tadašnji sportski direktor Jerković, s kojim sam ostao u dobrim odnosima, sve je dogovorio i tada se u igru uplela politika - otkrio je Mijatović.

Foto: MNPress/T.Mihajlović Foto: MNPress/T.Mihajlović

>>> PEĐA MIJATOVIĆ POSTAO HIPSTER: Pogledajte novi imidž legendarnog centarfora! (FOTO)

- Te 1989. imao sam 20 godina i nisam mogao sam da donesem tako važnu odluku, a čelni ljudi Partizana uverili su me kako je dolazak u Beograd sigurnija opcija jer su meni i ocu predstavili mogući scenario nemira na ovim prostorima, što se kasnije pokazalo tačnim.

- Poznato je kako su neki članovi predsedništva Partizana bili blisko povezani s vojskom (JNA) i otvoreno su rekli meni i ocu na sastanku što bi se moglo dogoditi. Tako sam, protiv svoje volje, završio u Partizanu - dodao je Mijatović.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

>>> MIJATOVIĆ: Pomozimo košarkašima Partizana da ponovo budu prvaci Evrope (VIDEO)

Na pitanje je li mu žao što te 1989. nije odjenuo dres Hajduka i istrčao na krcati Poljud kazao je iskreno:

- Jako mi je žao što nikada nisam zaigrao za Hajduk jer sam uvek bio Hajdukovac! Volim navijački duh u tom klubu, tu ljubav navijača tj. Torcide koju sam osećao. Evo, baš sam pročitao kako nakon utakmice na Poljudu protiv norveškog Stromsgodseta u 3. kolu Lige Evrope, gde su u pobedi od 2:0 igrači ostavili dobar utisak, navijači nisu želeli da odu kući.

Printskrin: Youtube/Ultras Channel TifoTV Printskrin: Youtube/Ultras Channel TifoTV

- To je fascinantno! Uveren sam kako bih se s tom svojom pozitivnom ludošću i karakterom, koju sam imao kao igrač, sjajno uklopio u tu priču - ispričao je Mijatović.

- Eto, u mom slučaju sudbina je želela da bude drukčije. Iskreno, sada ne bih ništa promenio jer sam zadovoljan karijerom koja je iza mene, ali kao bivši Hajdukovac ostao mi je žal negde u mislima - zaključio je Mijatović.

(Telegraf.rs/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дане С.

    3. avgust 2015 | 15:54

    ПОЛТРОН, то прича ХРВАТИМА у Титограду је причао другачије, да је била опција Звезда.

  • maka46

    3. avgust 2015 | 15:28

    NIJE TI TREBALA OVA PRICA! Vole te grobari sa juga mada poslije ovoga sigurno MANJE

  • Dragan

    4. avgust 2015 | 07:19

    Prevrtljivi Crnogorac. A, što reći, najbolji mu je pajdo Hrvatina Šuker, čovjek kojeg ni u njihovoj lijepoj ne vole niti cijene. Takav je i Savičević.Među prvima su bili za odvajanje od Srbije. Toliko o njihovim ljudskim vrlinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA