ALEKS MARIĆ: U "Oluji" mi je ubijen deda, i ljuti me kad to neko nazove šetnjom Srba kroz šumu!

Kada se hrvatska vojna operacija dešavala, košarkaš je imao 11 godina

  • 10

Ravno 20 godina je prošlo od progona Srba iz Hrvatske u operaciji "Oluja". I dok se u susedstvu to slavi kao pobeda, u našoj zemlji se prisećamo prognanih i stradalih.

To radi i Aleks Marić, bivši košarkaš Partizana i reprezentativac Australije, koji je tek nedavno sahranio svog dedu Stevana Marića, koji je u 80. godini života ubijen u avgustu 1995. u svojoj kući u Sonkoviću kod Šibenika. Posmrtni ostaci su ekshumirani tek 31. decembra 2012. godine, dok je identifikacija obavljena u junu ove godine.

Kada se "Oluja" dešavala, Aleks je imao 11 godina.

- Nijedan rat ne može da se zaboravi, ili da se pređe preko toga. Ne dao Bog nikom da doživi ono što je moj narod doživeo, da deli sudbinu moje porodice, rodbine, prijatelja... - rekao je Marić u intervjuu za "Blic".

O ratu je svoj stav košarkaš iznosio i na Tviteru.

>>> Navijači Hajduka ovim transparentom su obeležili 20 godina od Oluje: Kreni gardo, bandu gazi!

- Imam svoj stav o Haškom tribunalu, drugi imaju svoj, ali jako me ljuti kada neki misle da je to bila šetnja Srba kroz neku šumu. Kao da se ništa nije dogodilo, a Hrvati, kao i svetski mediji, zaboravljaju koliko je hiljada Srba prognano sa svojih ognjišta ili još gore, koliko ih je ubijeno - rekao je košarkaš.

On je zaključio da je "Oluja" zločin bez kazne.

- Kao da su Srbi najgori na svetu, kao da smo mi sami krivi za sve što nam se dogodilo, a da protiv nas nije niko. Kao da nismo ljudi, da nemamo zemlju, poštovanje, veru, naciju, Srbiju... - zaključio je Aleks Marić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA