HILJADE I HILJADE TRBUŠNJAKA: Vošin bombarder za Telegraf otkrio tajnu spektakularnih slobodnjaka (VIDEO)

Aleksandar Stanisavljević, za naš portal, otkrio zašto šutira slobodnjake kao penale

  • 1

Svaka čast fudbalerima Crvene zvezde, Partizana i Čukaričkog, ali trebalo bi da se zna da je trenutno prva zvezda domaćeg fudbala igrač Vojvodine Aleksandar Stanisavljević.  

Van svih očekivanja, bombarder Novosađana obeležio je dosadašnji deo sezone fenomenalnim igrama u dresu Lala i pre svega spektakularnim golovima koji su takvi da se ne zna koji je lepši od kojeg.

Kako je to lepo primetio jedan kolega, kada Stanisavljević izvede slobodnjak, navijači Voše u trenutku pomisle da se lično Siniša Mihajlović vratio na Karađorđe. Da zaista postoji neka tajna veza između aktuelnog trenera Milana i Vošinog snajperiste, sam otkriva jedan od najzvažnijih igrača ekipe Zlatomira Zagorčića u razgovoru za Telegraf.

- Bog je tu dosta zaslužan. Što vam on da, to vam je, ali ima tu i mnogo rada, treninga, ponavljanja - priča Stanisavljević za naš portal i, na naše insistiranje, otkriva recept za uspeh u izvođenju slobodnih udaraca.

- Čitao sam svojevremeno knjigu Siniše Mihajlovića. Taj čovek je magija, on je legenda. Kaže da je radio i 3.000 trbušnjaka na dan. Zato je i dobro šutirao. I ja uradim otprilike toliko. Prosto obožavam da šutiram sa 25-30 metara! Jedva čekam takve situacije. Verujte mi da mi je to kao da šutiram penal - samouveren je Stanisavljević.

Krenulo je sa MTK, nastavilo sa Spartaksom i Javorom. Sva tri pogotka pala su iz slobodnih udaraca. Jedini gol iz igre, ali zato verovatno najvredniji, Stanisavljević je „uterao“ Sampdoriji. Ali, trebalo je čekati na rapsodiju u Vojvodini, jer čudna je bila karijera ovog fudbalera rođenog u Austriji.

Promenio je čak osam klubova u toj zemlji i jedan u Mađarskoj pre nego što se vratio u Srbiju, što je, kako kaže, bio prelomni trenutak u karijeri.

- To mi je bilo potrebno. Da pronađem sebe, jer sam imao neke teške momente u Austriji. Vratio sam se u Slogu iz Petrovca na Mlavi, mesta u blizini mog sela. Sve je od tada krenulo nabolje. Prešao sam onda u OFK Beograd, pa u Donji Srem i evo me sada u Vojvodini.

Ono što doživljava u Novom Sadu Stanisavljević opisuje kao bajku.

- Zahvalan sam ovako velikom klubu što mi je pružio šansu i dao priliku da igram. Hvala Vojvodini na tome. I došao sam u pravom trenutku, jer klub diše kao jedan. Svi su fenomenalni, od predsednika do ekonoma. Atmosfera je sjajna. To nigde nisam doživeo.  To je možda i razlog što nam se i dešavaju lepe stvari. I meni su poslednja dva meseca kao u bajci, jer sam ovde dobio i sina...

Jednom čoveku Stanisavljević duguje posebnu zahvalnost...

Moj mentor Vlada Negovanović (o kome je Telegraf već pisao, prim. aut) ima velike zasluge što mi se sve ovo dešava. Sa njim sarađujem dugo, još dok sam bio u Austriji se znamo. On je moj lajf kouč za karijeru i za život - jasan je Stanisavljević.

(M. Bogovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojanovic veseljko

    5. avgust 2015 | 06:43

    Reprezentativac. Zovite covjeka u reprezentaciju.zasluzuje bez dileme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA