Slaviša Kokeza: Evo zašto sam otišao iz Zvezde!

Potpredsednik Crvene zvezde podneo je ostavku i razloge obrazložio u saopštenju, koje je dostavio našoj redakciji

  • 40

Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza podneo je ostavku ma mesto u Upravnom odboru kluba sa Marakane a saopštenje je dostavio našoj redakciji, koje prenosimo u celosti.

On je istakao da se na ovakvu odluku odlučio zato što voli Crvenu zvezdu, i istakao da sa Marakane odlazi uzdignute glave, kao i da navijači ne poštuju ljude koji nešto daju Zvezdi, već samo one koji uzimaju.

>>> ZAVRŠEN UO NA MARAKANI: Zvezda raspisala nove izbore na svim nivoima

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Poštovani prijatelji, želim da obavestim celokupnu sportsku javnost da od danas ne učestvujem u radu i podnosim ostavku na članstvo u Upravnom odboru Fudbalskog kluba Crvena zvezda - stoji na početku saopštenja koje je potpisao Slaviša Kokeza.

- Zašto podnosim ostavku? Zato što drugi traže? Zato što "sever" ili njegov deo to hoće? Ili, zato što je to dobro organizovano sa nekim drugim članovima Upravnog odbora kako bi se dočepali fotelja, ili, da budem precizan, jer tako misle da mogu dodatno da zarađuju na grbači Zvezde?

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Branislav Đurđević podneo ostavku u Zvezdi!

- Podnosim ostavku jer volim Zvezdu, u njoj sam bio isključivo iz ljubavi, a znam da iskreni zvezdaši tu našu strast i te kako razumeju. Živeo sam za Zvezdu, a ne od Zvezde, ali mi je jasno da deo severne tribine ne poštuje one koji Zvezdi daju, već samo one koji od Zvezde uzimaju i za sebe i za svoje prijatelje i članove porodica.

- Iz različith sekcija Crvene zvezde, uostalom, u prethodne dve godine, izbačeni su ili perfidno sklonjeni oni koji su Zvezdi davali, a hvaljeni i podržavani samo oni koji su od nje otimali. Po tom principu, njihovo i bilo čije poštovanje nije mi potrebno.

- Dužan sam i da položim račune javnosti za svoj rad. U Crvenu zvezdu sam doneo i priložio, opet lično, ne beznačajna finansijska sredstva, a na račun Crvene zvezde nisam ni kafu popio, a kamoli primio platu, telefon ili bilo sta slično. U ove dve godine katastrofalan dug Crvene zvezde nije uvećan, naprotiv.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Treneru Bozoviću na raspolaganju su svi igrači koje je želeo da kupimo i nisam shvatio u čemu je krivica uprave. I, baš zato, što nisam shvatio, i baš zato što znam da nečiji tuđi interesi stoje iznad svega, podnosim ostavku i uzdignute glave odlazim iz Crvene zvezde, u nadi da moj klub neće prihvatiti uličarske metode razračunavanja sa onima koji klub vole i da će Crvena zvezda u budućnosti biti jača i snažnija nego što je danas. Lično, biću uvek uz Crvenu zvezdu i to niko i nikada neće moći da mi zabrani - poručio je Slaviša Kokeza.

- P.S. Pozivam sve one koji su tražili naše ostavke da mi sutra, po našem odlasku iz Zvezde, pokažu i jedan papir koji bi pokazao da sam uzeo dinar od kluba, a u upravljanju vam želim mnogo sreće i nadam se da ćete pronaći one koji će nešto da daju za Zvezdu, a ne samo da se prave pametni, uzimaju, ili upravljaju tuđim novcem - zaključio je Kokeza u saopštenju.

Podsetimo, u utorak su zakazani vanredni izbori u klubu, koji bi trebalo da budu raspisani 15. septembra, ali je nesumnjivo da će ostavkom Kokeze na Marakani do tada biti novih potresa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    5. avgust 2015 | 13:45

    Kokeza ostani ti si jedini I valjao u ovoj upravi,da tebe nije bilo zvezdu bi odavno ugasili lopovi koji se predstavljaju kao veliki zvezdasi

  • goksi

    5. avgust 2015 | 13:45

    Najbolji od cele uprave!!! Steta!!!

  • Buba

    5. avgust 2015 | 13:41

    Vodje navijaca sa severa i Terzic sa svojom klapom koji ih placa,moraju da daju ostavke i sto dalje od Zvezde,jer su Zvezdu doveli do prosjackog stapa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA