Dejan Udovičić: Muče nas povrede, ali nećemo da kukamo

Desile su nam se povrede Vanje Udovičića, Rađena i Pijetlovića, a manje probleme imaju i Gocić i Soro

  • 0

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da nacionalni tim ima problema sa povredama, ali da to neće uticati na maksimalne ambicije na predstojecjem šampionatu Evrope u Ajndhovenu.

- Zadovoljan sam kako smo prošli pripreme, osim što nas je malo poremetio turnir na Hiosu, gde nismo uspeli da odradimo sve što smo planirali, a desili su nam se i problemi sa povredama Vanje Udovičića, Nikole Rađena i Duška Pijetlovića. Manje probleme imaju i Živko Gocić i Slobodan Soro, ali šta je tu je, ne želimo da kukamo - otkrio je Udovičić.

On je dodao da je prvi cilj u Ajndhovenu plasman među prve tri u grupi, gde će Srbija igrati protiv Hrvatske, Crne Gore i Španije, a da će tek potom razmišljati o drugoj fazi.

- Grupa jeste teška, ali tu i jeste draž sporta da oni koji su favoriti na papiru nemaju zagarantovane pobede. U svaku utakmicu ulazimo kao da je poslednja, a igrači su voljni i psihofizički spremni da se podrede kolektivu.

Udovočić je kao posebno težak naglasio startni meč sa Špancima i dodao da će veoma važan faktor biti suđenje.

- Imam osećaj da Španci protiv nas uvek igraju 200 odsto. Biće to otvorena utakmica i najbitnije je da imamo isti tretman u dosuđivanju faulova na pet metara. Ispada da smo mi najgrublja ekipa, a tvrdim da smo tehnički najpotkovaniji - konstatovao je selektor.

Evropski šampionat za vaterpoliste održaće se u Ajndhovenu od 16. do 29. januara, Srbija brani bronzanu medalju osvojenu 2010. godine u Zagrebu.

Srbiju će u Ajndhovenu predstavljati:

Golmani:Slobodan Soro (Partizan), Branislav Mitrović (Debrecin).

Centri: Duško Pijetlović (Pro Reko), Slobodan Nikić (Kamolji).

Bekovi:Vanja Udovičić (Mladost), Milan Aleksić (Partizan), Nikola Rađen (Hios).

Leva strana: Aleksa Šaponjić (Partizan), Miloš Chuk (Partizan), Andrija Prlainović (Pro Reko), Stefan Mitrović (Partizan).

Desna strana: Živko Gocić (Solnok), Filip Filipović (Pro Reko).

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA