UŽIVO: Bajern pobedio Real - 2:1

Riberi dobeo Bajern u vođstvo u 17. minutu, izjednačio Turčin početkom drugog dela. Mario Gomez posle silnih promašaja doneo prednost Bavarcima

  • 0

Real Madrid nikada nije pobedio Bajern u Minhenu, ali za razliku od prethodnih devet mečeva na ovom ga sa klupe predvodi Žoze Murinjo. Portugalac se godinama unazad pokazao kao jedan od retkih koji može da ruši barijere i postavlja svojevrsne rekorde.

KRAJ MEČA

90. minut - Murinjova faca posle primljenog gola sve govori. On jednostavno nije imao u planu da večeras izgubi. Još minut nadoknade vremena.

89. minut - GOOOOL. Mario Gomez -2:1. Konačno je reprezentativac Nemačke postigao gol večeras. Doduše, imao je lagan posao posle sjajnog centaršuta Filipa Lama.

85. minut - Gomez ponovo glavom, ali pravo u Kasiljasa.

81. minut - Pao je tempo, ali su za promenu rezultat zainbteresovani isključivo domaći fudbaleri.

73. minut - Ponovo sjajna prilika za Gomeza. Lam je idealno centrirao sa desnog boka, sa sedam osam metara neometan Gomez šutira preko gola. Bajern je u naletu.

70. minut - Šansa utakmice za Marija Gomeza. Ubačenu loptu, nespretno je Serhio ramos na dva metra servirao napadaču Bajerna koji je loptu "dunuo" preko prečke. Kakva prilika da Bavarci ponovo dođu do prednosti je propuštena.

68. minut - Zanimljivo. Bavarci i posle primljenog gola više žele drugi pogodak. Murinjo pokušava ziheraškom taktikom da dočeka još jedan kontranapad koji bi brzi napadači gostiju mogli da pretvore u još jedan gol.

53. minut - GOOOOL. Mesut Ozil - 1:1. Madriđani su ozbiljnije krenuli u drugom poluvremenu, a jedna kontra je donela izjednačenje. Ronaldu je zicer najpre skinuo Nojer, ali se lopta kroz par sekundi vratila do Portugalca koji je asistirao Ozilu, a ovaj sa metar-dva ubacio u mrežu.

Madriđani očigledno ne umeju protiv tradicije. Ni na 10. meču u MInhenu protiv Bajerna nisu na putu da pobede. Bajern je zahvaljujući golu Franka Riberija posle kornera minhenskog tima doneo prednost nemačkom predstavniku. Madriđani su za 45 minuta uspeli da stvore dve dobre prilike Karima Benzeme, ali je Manual Nojer bio na visini zadatka.

45. minut  - Kros je imao slobodan udarac sa dvadesetak metara, ali je pogodio živi zid. Kraj prvog dela.

40. minut - Ponovo prilika za Benzemu. Francuz je iskosa sa 7-8 metara šutirao pravo u Nojera. U kontranapadu, Gomez je iskosa imao priliku, ali je loptu koja je išla pod prečku Kasiljas izbacio u korner.

38. minut -  Real je počeo da preuzima inicijativu, ali je Bajern izuzetno opasan kada krene u kontranapad. Kristijano Ronaldo je odsečen, Di Marija je glavni igrač gostiju u prvom delu.

28. minut - Pokušao je Švajnštajger sa dvadesetak metara, ali lopta je prošla metar od gola Kasiljasa.

26. minut - Iako se činilo da su Madriđani konkretnije ušli u meč, ponovo sjajna igra Bavaraca pred svojim navijačima dolazi do svog izražaja. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati utakmice u kojima se pra četvrtina meča uglavnom igra na polovini Madriđana.

17. minut - GOOOOOL. Frank Riberi - 1:0. Posle kornera i kiksa Serhija Ramosa, lopta se od Badštubera odbila do Riberija, usledila je strahovita egzekucija za vođstvo Bavaraca. Real je ponovo u problemima na nemačkom tlu.

15. minut - Gužva koja je nastala posle pada Franka Riberija u šesnaestercu Reala. Ruka Serhija Ramosa bila je na grudima Francuza posle driblinga, ali je Din ostao nem. Čini se da je lagano mogao da pokaže na belu tačku

7. minut - Prva prilika za Madriđane. Ozil je loptu u prostor pružio Benzemi, ovaj šutirao iz prve, ali je Nojer loptu izbio preko prečke. Francuz ovakve prilike ove sezone uglavnom lako rešava. Bio je to udarac sa 15 metara.

3. minut - U početnim trenucima i Nojer i Kasiljas su imali prilile da zagreju dlanove. Ukrotili su po centaršut rivalskog tima.

Madriđanima u prilog ne ide ni činjenica da su samo jednom pobedili na 22 gostovanja u Nemačkoj! Sa druge strane Bajern, čiji je trener Jup Hejnkes doneo Realu titulu prvaka Evrope 1998. godine, protiv španskih ekipa na svom terenu od 18 mečeva je pobedio na 12.

Još malo o Realu... Konačno ćemo videti od čega je sastavljena ekipa iz Madrida jer prvi put Ronaldo i drugovi igraju protiv ekipe koja pripada jednoj od četiri najjače lige Evrope. Prethodni rivali Lion, Ajaks, Dinamo i Apoel, realno, nisu mogli ozbiljnije da se suprodstave vodećem timu španske Primere.

SASTAVI:

BAJERN: Nojer, Boateng, Lam, Badštuber, Riberi, Roben, Alaba, Luiz Gustavo, Švajnštajger, Kros, Gomez.

REAL MADRID: Kasiljas, Pepe, Serhio Ramos, Koentrao, Arbeloa, Kedira, Ozil, Ćabi Alonso, Di Marija, Ronaldo, Benzema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA