VOŠA U PLEJ-OFU ZA LIGU EVROPE: Bezbolan poraz u Novom Sadu od Sampe! (VIDEO) (FOTO)

Sampdorija pobedila na Karađorđu 2:0, ali srpski predstavnik ide dalje

  • 18

Bravo, Vošo!

Fudbaleri Vojvodine izgubili su u revanšu 3. kola, ali su se plasirali u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope posle dvomeča sa italijanskom Sampdorijom i u petak će saznati ime rivala preko kojeg će pokušati da se plasiraju u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja.

>>> Vojvodinu sad čeka pakao u plej-ofu: Evo potencijalnih rivala Lala!

U Novom Sadu, Vojvodina - Sampdorija 0:2 (0:1)!

>>> OŽEGOVIĆ: Kada smo mogli u prvom meču onako, zašto ne bismo igrali u Ligi Evrope?

>>> Vošin kapiten Ivanić pojasnio zašto ne priželjkuje Dortmund u plej-ofu!

Strelci Eder i Muriel. Ali, malo je to bilo da Đenovljani anuliraju veliku prednost Novosađana od 4:0 iz prvog meča u Torinu.

Potez utakmice izveo je fenomenalni Eder kada je proigravanjem petom pogodio Muriela u kopa;ku, a ovaj pogodio za 2:0 i u tom trenutku zaledio srca navijača Voše, međutim, borbeni Novosađani nisu gubili glavu i do kraja su sjajno odradili posao ne dozvolivši gostima da im ugroze plasman u plej-of.

Krcate tribine Karađorđa kao da su okovale noge Zagorčićevim igračima u prvih petnaestak minuta, pa su gosti to umeli da iskoriste i preko ubojitog tandema Eder - Muriel povedu već u 15. minutu.

Bila je to precizna akcija dvojice fudbalera, koju je Brazilac sa italijanskim pasošem završio hirurški preciznim udarcem po zemlji, u donji levi ugao Žakulinog gola.

Srećom, igrači Vojvodine su se brzo pribrali i trgli iz letargije posle primljenog gola.

Istina, nisu iskreirali nijednu pravu šansu pred golom Đenovljana,  ali nisu ni dozvolili gostima da se šepure na polovini tima "pola belog pola crvenog".

U nastavku meča Novosađani su zaigrali daleko bolje, sigurnije, dok je borbenost uvek bila na nivou, u oba poluvremena.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Da je ivanić iskoristio šansu utakmice kada je sa sedam, osam metara, glavom, umesto mreže pogodio ukopanog Vivijana, istog trenutka bi splasla neizvesnost koja je, doduše, tada počela da se oseća tek u tragovima.

Ona prava zebnja među navijače Lala uvukla se posle drugog gola Sampdorije, već opisanog, zaista još jednog izuzetnog na Karađorđu ove sezone, dvadesetak minuta pre kraja.

>>> NE ZABORAVLJAJU LEGENDU: Spektakularna koreografija navijača Vojvodine u čast Vujadina Boškova! (VIDEO)

Ipak, u preostalom delu meča igrači srpskog predstavnika stisnuli su zube, muški izgurali do kraja i velikom borbom odbili svaki napad Italijana da režiraju dramatičan finiš.

Tako će Voša, kao i Partizan , u petak saznati imena rivala na narednom evropskom izazovu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Pankov, Nastić, Đurić, Ivanić (od 90+2. Babić), Stanisavljević (od 87. Lakićević), Puškarić (od 78. Paločević), Sekulić, Maksimović, Ožegović.

SAMPDORIJA: Vivijano, Kasani, Koda, Silvestre, Zukanović, Fernando, Bereto, Krstičić (od 78. Ivan), Sorijano (od 85. Šolek), Eder, Muriel (od 75. Bonacoli).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA