JURIŠ NA ZLATO: Srbija na Hrvatsku u borbi za svetski tron!

Srpski i hrvatski vaterpolisti se od 21 čas sastaju u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju

  • 19

Spektakl u borbi za svetski tron! Vaterpolisti Srbije igraju protiv dobro poznatog rivala - Hrvatske, u finalu Svetskog prvenstva od 21 čas.

Gledaoci na bazenu stadiona u Kazanju imaće priliku da u borbi za zlatnu medalju prisustvuju istinskom vaterpolo klasiku u kome će koplja ukrstiti aktuelni prvaci Evrope i aktuelni olimpijski šampioni. Još jednom se pokazal ovog leta da se najbolji vaterpolo igra na Balkanu, pošto će po drugi put u borbi za trofej u nešto više od mesec dana se naći Srbi i Hrvati.

U junu su se ova dva nacionalna tima sastala u finalu Svetske lige u Bergamu i tada su "delfini" bili bolji i obezbedili plasman na Olimpijske igre sledeće godine, a ulaskom u finale šampionata planete isto su učinili i "vatreni".

Nema tajni između ove dve ekipe, i jedni i drugi se dobro poznaju, često igraju, ali i sparinguju jedni protiv drugih, tako da će teško selektori uspeti da izvuku nekog keca iz rukava. Dejan Savić je uoči finalnog susreta otkrio da bi ključ za trijumf srpskog tima mogao da se nađe u odbrani.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Taj meč može da bude kruna karijere nekog igrača. Najveći aduti hrvatske reprezentacije su golman Pavić, centri i sjajni Sukno. Naš odgovor mora da bude odbrana. Rasterećeni smo i jedni i drugi, poznajemo se, a biće to drugačija utakmica od one sa Italijom. Finale je, nema lakog protivnika - rekao je Savić.

Na titulu svetskog šampiona nešto duže čekaju "barakude" koje su je osvojile 2007. godine u Australiji, dok su ih na svetskom tronu smenili upravo srpski vaterpolisti dve godine kasnije u Rimu. Mi smo igrali u međuvremenu još jedno finale 2011. godine kada smo izgubili od Italije.

Ova dva tima su se ukupno sastajali 20 puta, a skor je na našoj strani. "Delfini" su trijumfovali 11 puta, a Hrvati dobili 7 mečeva, dok su dva završena bez pobednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    8. avgust 2015 | 10:37

    Pocepajte hrvate da stoje ispod vas i slusaju Boze pravde...

  • Aleksandra

    8. avgust 2015 | 11:10

    Napred Srbijaaaaa! Zlato!

  • CHELSEA 888

    8. avgust 2015 | 12:20

    SRETNO BRAĆO SRBI!!!!! DA VAS BOG ČUVA I SREĆA PRATI VEČERAS DO POBEDE !!!! POZDRAV ZA SVE MOMKE IZ NAŠE SELEKCIJE, OSVETLAJTE NAM OBRAZ VEČERAS!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA