Novi preokret Zvezde na Vračaru! (VIDEO)

Posle dva remija zaredom crveno-beli su uspeli da ostvare trijumf na sličan način kao i u 1. kolu * Ekipa Voždovca je na kraju završila i sa dva isključenja, jedno je dobio trener Bratislav Živković, a drugo igrač Ivković

  • 87

Crvena zvezda je uspela da dođe i do druge pobede u Superligi i to na istom mestu gde je ostvarila i prvu i na veoma sličan način, posle preokreta u drugom poluvremenu. Crveno-beli su savladali Voždovac na Vračaru 3:2 nakon što su gubili na poluvremenu 2:1.

>>> Kakva glupost Zvezdine odbrane: Pogledaje kako je Voždovac poveo posle kiksa Petkovića! (VIDEO)

>>>> Gde spava Mbođ? Kiks Zvezdinog štopera iznervirao Rajkovića! (VIDEO)

>>> ZVEZDIN PREOKRET ZA TRI MINUTA: Vieira postigao prvenac, pa Jović poslao golmana po burek (VIDEO)

Posle dva uzastopna nerešena rezultata i svih potresa u klubu koji su se dešavali prethodnih dana, fudbaleri vicešampiona Srbije su uspeli da ostvare izuzetno važan trijumf koji će u svakom slučaju dosta uticati na trenutnu situaciju u Ljutice Bogdana.

Evidentno je da postoji još dosta problema u igri izabranika Miodraga Božovića, pre svega u zadnjoj liniji tima, jer su upravo greške defanzivaca kumovale primljenim pogocima, ali ono što može da ga raduje jeste da su napadači iskoristili skoro sve prilike u kojima su bili.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Popustio je Božović pod pritiskom javnosti i navijača, pa je iz startne postave izostavio Parkera i Savićevića, a ubacio Grujića i Ristića, ali ni to nije donelo mnogo dobrog crveno-belima u prvom poluvremenu. Primili su gol praktično još u svlačionici, pošto je u 4. minutu Petković početnički pogrešio prilikom vraćanja lopte glavom Rajkoviću, njegovo dodavanje je presekao debitant Mašović i zatresao mrežu.

Rano primljeni pogodak nije trgnuo igrače sa Marakane, koji jesu preuzeli kontrolu i posed lopte, pokušavali da stvore šansu za gol, ali im to nije polazilo za nogom, sve do 24. minuta kada je Vered prošao po strani, ubacio loptu u šesnaesterac koja je došla do Kataija, a njemu nije bilo previše teško da savlada Popovića za izjednačenje.

To je bilo ujedno i sve što su uradili u prvih 45 minuta pošto osim nekoliko bezuspešnih pokušaja Ibanjeza iz prekida nisu više stvorili nijednu šansu. Voždovac je strpljivo čekao svoju priliku da ponovo ugrozi Rajkovića i dočekao ju je krajem poluvremena kada je centrirao odlični Ristović, a Mbođ ostavio samog iskusnog Sikimića koji je glavom pogodio mrežu gostiju za novo vođstvo "zmajeva".

Ništa nije nagoveštavalo preokret ni u prvih 15 minuta drugog poluvremena pošto se situacija na terenu iz prvog poluvremena nije menjala. Jalovi napadi crveno-belih i težnja "zmajeva" da pre svega sačuvaju svoj gol, a onda je Božović posegnuo za promenama i to je urodilo plodom. Stojanović je zamenio Ristića, a Jović Kataija što se vrlo brzo odrazilo na rezultat.

Centaršut Ibanjeza na prvu stativu iz skraćenog kornera pronašao je usamljenog Vijeiru koji svojim prvencem u crveno-belom dresu poravnava rezultat, a samo tri minuta kasnije usledio je i potpuni preokret. Jović je sjajno izbegao ofsajd zamku, dobio pravovremeni pas od Petkovića i ostao 1 na 1 sa golmanom Voždovca koga je lako zaobišao i loptu ubacio u mrežu.

Nakon toga se poprilično promenila slika na terenu, među igrače i stručni štab Voždovca je ušla nervoza, pa je tako prvo trener Bratislav Živković isključen, a desetak minuta pre kraja je arbitar Vujović pokazao i drugi žuti karton Ivkoviću, tako da je domaćin morao sa 10 igrača da igra do kraja što je i stavilo tačku na čitav meč.

Foto: crvenazvezdafk/ Nikola Mitić Foto: crvenazvezdafk/ Nikola Mitić

 VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 2:3

(Mašović 4, Sikimić 41 - Katai 24, Vijeira 61, Jović 63)

VOŽDOVAC: Popović, Zlatković, Terzić (od 69. Odita), Ivković, Jovanović, Grujić (od 46. Petrović), Pavlović, Mašović, Sinđić, Ristović, Sikimić.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Ibanjez, Mbođ, Pavićević, Petković, Grujić, Jovanović, Katai (od 58. Jović), Ristić (od 56. Stojanović), Vered (od 89. Gavrić), Vijeira.

CZ logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eki

    9. avgust 2015 | 18:33

    ove prenose zvezde treba ukinuti, da barem ne gleda narod.

  • bojan R.S

    9. avgust 2015 | 17:18

    Hahaha.Majo Vujovic sudi uvjek kad gori pod nogama!!!Poceo je cirkus kao protiv Nisa!Svira prekrsaj za zvezdu,nema veze sa vezom, a Vozdovac krenuo u mrtvu kontru...hahaha Ovo je meni najjaca liga na svjetu!!!Kakva Liga Sampiona

  • Ja

    9. avgust 2015 | 17:17

    Ajde majoooo...penal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA