Istrčala je maraton dok joj je krv tekla niz noge! Na kraju je poručila: Je***e se! (FOTO)

Iz Londona je poslala poruku celom svetu

  • 4
Menstruacija, Londonski maraton Foto: kirangandhi.com

Učesnica Londonskog maratona je zbog svog poteza privukla pažnju celog sveta kada je u pitanju odnos prema ženama, i to ne samo u sportu.

Muzičarka Kiran Gandi odlučila je da istrči maraton, a iako je u tom momentu imala menstruaciju, odlučila je da trči bez da je imala higijenski uložak ili tampon.

Naravno, na njenoj opremi se ubrzo pojavila krv, a ona je na ovaj način htela da podigne svest o tome kako žive žene koje nemaju pristup navedenim proizvodima, i sa druge strane da žene ne treba da se srame zbog prirodne stvari kakva je menstruacija.

- Istrčala sam ceo maraton dok mi je krv tekla niz noge - piše 26-godišnja Kiran na svom vebsajtu, ističući da je menstruaciju dobila dan pred maraton.

- To sam uradila zbog svih sestara koje ne mogu da kupe tampon, i koje trpe grčeve i bol a pretvaraju se da to ne osećaju. Trčala sam kako bih rekla da to postoji, i da to svakodnevno proživljavamo. Osećala sam se baš dobro, u fazonu "j***te se" - rekla je Kiran.

Foto: kirangandhi.com Foto: kirangandhi.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA