Šefik napustio Zvezdu i prešao kod rivala

U 38. godini nekadašnji golman reprezentacije preuzeo dvostruku ulogu u Kragujevcu

  • 2

Dosadašnji golman Crvene zvezde, bivši vaterpolo reprezentativac Denis Šefik, prvo je pojačanje Radničkog uoči starta sezone.

Svojevremeno jedan od najboljih golmana sveta u Radničkom će imati dvostruku ulogu, pošto će pored nastupa u prvom timu obavljati i posao trenera golmana svih selekcija.

- Oduševljen sam kako su me ljudi primili tokom mog kratkog boravka u Kragujevcu. Gde god sam se pojavio, svi su se ponašali prema meni kao da sam igrao za Radnički, a ne protiv njega. Zaista su me ispoštovali više nego na bilo kom drugom mestu. To je bio samo dodatni motiv, a jedan od glavnih razloga je što ću raditi dva posla ođednom. Stvarno se nadam da ću uživati i da ću doprineti afirmaciji, kako golmana, tako i celokupnog kluba - izjavio je 38-godišnji Šefik, a prenosi VK Radnički.

On je naveo da u Srbiji skoro i da nema trenera golmana, pa je odlučio da se oproba u tom poslu.

- U Kragujevcu sam video nekoliko talentovanih dečaka, sa potencijalom da postanu zaista vrhunski golmani, ali im nedostaje pravi rad. To je najbitnije, uz želju za radom i samopouzdanje - istakao je Šefik.

Sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović rekao je da su svi u klubu prezadovoljni zbog dogovora sa Šefikom.

- Pored toga što je sjajan golman, smatram da je i veliki čovek koji može da prenese svoje zavidno znanje i bogato iskustvo na mlađe, u šta smo se uverili tokom nekoliko treninga u Kragujevcu - zaključio je Vasović.

Šefik je sa državnim timom osvojio brojne trofeje, među kojima tri zlatne medalje na prvenstvima Evrope i zlato na prvenstvu sveta 2005. u Montrealu, a čuvao je i mrežu selekcije Crne Gore.

Iz perioda boravka u Crvenoj Zvezdi ostaće upamćen po osvojenoj Evrotituli 2012. godine, ali i onim čudesnim golom sa gola na gol baš na meču protiv Kragujevčana.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a ha

    12. avgust 2015 | 14:18

    Da nam je živ i zdrav..hvala za sve što je učinio da Zvezda bude prvak EVrope...srećno majstore

  • @Žika Živac@

    13. avgust 2015 | 09:38

    Hvala Denise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA